Ekonomi

Emeklilere 422 Lira Ek Ödeme Bekleniyor

Temmuz ayında emekli maaşlarına zam yapılacak. Bu zam kapsamında aile yardımı da artacak. Halihazırda sadece memurlara yapılan aile yardımından emeklilerin de faydalanması bekleniyor.

Türkiye’de milyonlarca emekli tarafından Mayıs ve Haziran enflasyon oranlarının açıklanması ile birlikte belli olacak Temmuz ayı zam oranını merakla bekliyor. Bunun yanı sıra emekliler tarafından ek ödeme düzenlemesinin gelmesi de bekleniyor. Kabul edildiğinde maaşlara ek olarak 422 liraya kadar aile yardımı yapılabilecek.

ŞU AN MEMURLAR YARARLANIYOR

Güncel durumda aile yardımı memurlara yapılıyor. Bu yardım ödemesi eşi çalışmayan ve çocuğu olan memurlara yapılan bir ek ödeme olup bu kapsamda çalışmayan eş için 332 TL, 0-6 yaş arası çocuk için 73,04 TL, 6 yaş üstü çocuk için ise 36,52 TL ödeme yapılmaktadır. Temmuz ayındaki zam ile bu tutar yüzde 4 oranında arttı.

TÜED AÇIKLAMA YAPTI

Türkiye Emekliler Derneği(TÜED) tarafından konu hakkında bir açıklama yapıldı. Söz konusu açıklamada aile yardımından yararlanma kapsamının emekliler dahilinde arttırılması talep edilirken özellikle milyonlarca emeklinin gözü kulağı ise yapılacak olan bu düzenlemede yer aldığı ifade edildi.

422 LİRA ÖDEME

Emekli vatandaşlar da bu yardımdan yararlandıklarında Temmuz ayında enflasyon zammının yapılması ile eşi çalışmayan, 6 yaş üstü 2 çocuğu olanın kazancı 405,09 liradan 422,90 liraya çıkarken emekliler de bu tutarlarda bir ödeme yapılacak.

İlgili Makaleler