Ekonomi

Emeklilere Müjde ! 428 Lira Ek Ödeme ve Ücretsiz Ulaşım

Emekli vatandaşlarımızın aile yardımı ve ücretsiz ulaşım gibi talepleri bulunuyor. Emekli vatandaşlarımızı sevindiren bir gelişme yaşandı ve konu hakkında Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısı için hazırlıklar yapılarak toplantıda bu konular hakkında sonuca ulaşılması bekleniyor.

Türkiye’de bulunan milyonlarca emekli vatandaşlar tarafından ücretsiz ulaşım ve aile yardımı talep ediliyor. Emekli vatandaşların yüzünü güldüren bir gelişme yaşandı ve konu hakkında Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısı için hazırlıklar yapılmaya başlandı. Toplantı kapsamında emekli vatandaşlarımızın talepleri onaylanırsa aile yardımı ve ücretsiz ulaşım imkanı sağlanacak. Gündeme gelen diğer talepler ise şöyle belirtildi:

“GÜNDEME GELEN TALEPLER”

“Emekli memurlar toplu taşımadan ücretsiz yararlanacak, aynı unvanlı kadro ya da görevden emekli olanlar arasında kurum kaynaklı emekli maaşı farkının giderilmesi amacıyla; düşük maaş sahiplerine aradaki fark kadar ilave ödeme gerçekleştirilecek, emekli kamu görevlileri, kamu kurum ve kuruluşlarınca işletilen tüm eğitim ve dinlenme tesislerinden, yüzde 50 indirimli yararlanacak, emekli aylığı bağlanabilmesi için gerekli olan koşulları yaş koşulu dışında sağlayarak kendi isteği ile görevinden ayrılanlar Genel Sağlık Sigortasından yararlandırılacak.”

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA YAPILDI

Aile yardımı ve ücretsiz ulaşım talepleri için gerçekleştirilecek olan KPDK toplantısı hakkında Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. Bu açıklamada “KPDK hazırlık toplantısında Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen ve KESK yetkilileri, KPDK için gündem önerisi oluşturmak amacıyla karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. KPDK hazırlık toplantısı neticesinde öne çıkan konuların detaylarının ve kurul gündemine taşınabilecek konuların netleştirilmesi için ikinci kez bir araya gelme kararı alındı” ifadelerine yer verildi.

AİLE YARDIMI DETAYLARI

KPDK toplantısında onaydan geçerse emeklilere çalışmayan eş için 351,09 lira, 0-6 yaş arası için 77,23, 6 yaş üstü için 38,62 lira ödeme yapılacak. 2 çocuğu olan ve eşi çalışmayan emeklinin hesabına 428 lira ek ödeme yatırılacak.

İlgili Makaleler