Ekonomi

Emeklilere Müjde ! 6 Bin 974 Lira Avans Verilecek

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren yeni bir gelişme meydana geldi. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yeni bir destek verilecek. Bu destek kapsamında emeklilere müjde geldi. Buna göre emeklilik maaşı bekleyenlere sağlanan avansın tüm emekliler için verilmesi gündeme geldi.

Emeklilere müjde geldi. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından yeni bir destek geliyor. Buna göre emeklilik maaşı bekleyenlere sağlanan avansın tüm emeklilere sağlanması gündeme geldi.

Çalıştığı işyerinde prim ve yaşını doldurup emeklilik dilekçesini veren , ancak hala emeklilik maaşı bağlanmayan vatandaşlara SGK tarafından yeni bir destek geliyor. Bu destekten emeklilere de yaralanacak.

AVANS SİTEMİ 

Sosyal Güvenlik Kurumu , emeklilik maaşı henüz bağlanmayan vatandaşlara avans desteği sunuyor. Emeklilik başvurusu yapan ve aylığı 90 gün içinde bağlanmayan vatandaşlar , asgari ücretin 3 katına kadar avans alabiliyor. Ocak ayında yapılan asgari ücret zammının ardından SGK tarafından bir açıklama yapıldı ve bu avans miktarının yükseldiği belirtildi.

Emeklilik dilekçesi veren ve 90 gün içinde emekli maaşı bağlanmayan vatandaşlara yapılan bu ödeme 6 bin 974 liraya yükseldi. Emeklilik maaşı henüz bağlanamayan vatandaşlar bu parayı SGK’dan avans olarak alabiliyorlar.

Emeklilere verilen bu avans daha sonra maaştan kesilerek tahsil ediliyor. Buna göre emekli vatandaşların aylık maaşlarının birikmiş tutarından fazla olan bölümü , daha sonra gelir ve aylıkların 1/4 oranında kesilerek avans tahsil ediliyor.

Emeklilere Avans Sistemi
Emeklilere Avans Sistemi

TÜM EMEKLİLERE VERİLMESİ GÜNDEMDE

Bu avans sisteminin tüm emeklilere verilmesi gündeme geldi. Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada acil ihtiyaçlarını karşılamak isteyen emekli vatandaşlara avans verilebileceği belirtilirken emekli vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından gelecek haberi bekliyor.

Peki size göre bu uygulama hayata geçmeli midir? Bu konu ile ilgili olarak görüşlerinizi ve taleplerinizi sayfanın alt kısmındaki yorum kısmından belirtebilirsiniz. Ayrıca gelişmeler olduğunda okuyucularımızla paylaşacağız…

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir