Ekonomi

Emeklilere Müjde: Promosyonlara Zam Geldi! Akbank, Garanti BBVA Fark Etmiyor, Promosyonlar Artık 4 Bin TL’yi Aşıyor…

Emeklilerin yüzünü güldüren destek ödemelerinden biri olan promosyon ödemeleri, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile bankalar arasında gerçekleştirilen protokol kapsamında üç yıla bir ödeniyor. Maaşını yeni bir bankaya taşıyan emekliler ise, her ay bu promosyonlardan yararlanabiliyor.

2022 yılının ilk yarısı yaklaşırken, artan enflasyon bankaları da harekete geçirmiş bulunuyor. Bu kapsamda promosyon tutarlarını artıran bankalar, ayrıca emeklilere ek promosyonlar ve avantajlar da sunmaya başlıyor.

Akbank ve Garanti BBVA Promosyonları 4 Bin TL’yi Aştı

Promosyon tutarlarında artış yapmış olan Akbank, bu ay itibariyle maaşını Akbank’a taşıyıp üç yıl maaşını bankadan almaya söz veren emeklilere 3.500 TL’ye varan promosyon ödemeleri gerçekleştiriyor. Emekli maaşı 1.500 TL’ye kadar olanlara 500 TL promosyon ve 1.850 TL ek promosyon veren Akbank, emekli maaşı 1.500 TL ile 2.500 arasında olanlara 625 TL promosyon ve 2.275 TL ek promosyon; emekli maaşı 2.500 TL ve üzerinde olanlara ise 750 TL promosyon ve 2.750 TL ek promosyon olmak üzere toplamda 3.500 TL promosyon ödemesi yapıyor. Bunun yanı sıra Garanti BBVA bankasında da çıta oldukça yüksekken; Garanti BBVA’nın emekli promosyonları ise, 1.850 TL ile 2.750 TL arasında değişiklik gösteriyor. Ayrıca Garanti BBVA, referans olunan her emekli yakını için 250 TL promosyon ödemesi gerçekleştiriyor.

Türkiye İş Bankası, QNB Finansbank ve Şekerbank da Çıtayı Yükseltti

Türkiye’nin lider özel bankalarından biri olan Türkiye İş Bankası, promosyonlarında çıtayı daha da yükseltmiş bulunuyor. Haziran ayında promosyonlarına ek promosyonlar eklemiş olan Türkiye İş Bankası, maaşa göre değişen tutarlar olmak kaydıyla 2.500 TL’ye promosyonlara ek olarak emekli tanıdıklarına referans olanlara referans başına 250 TL değerinde alışveriş puanı veriyor. Aynı şekilde promosyonlarına ek avantajlar eklemiş olan QNB Finansbank da tutara göre 1.850 TL ile 2.750 TL promosyon ödemesinin yanı sıra kredi kartı alan emeklilere yılda bir kere olmak kaydıyla 360 TL market ve eczane harcamalarında geçerli indirim veriyor. Aynı şekilde ek avantajlar sunan Şekerbank da 1.500 TL ile 2.000 TL arasındaki promosyonların yanı sıra 3 ay taksit ertelemeli ve uygun faizli krediler sağlıyor.

İlgili Makaleler