Ekonomi

Emeklilerin Bankası Vakıfbank ve Halkbank Arka Arkaya Açıkladı: Maaşını Taşıyanın 100 Bin TL Kredisi Hazır! Şubeye Gitmeye Gerek Bile Yok!

Emekli promosyonların ilgi görmeye devam ettiği şu günlerde emeklilere Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile gerçekleştirdiği protokol kapsamında promosyon ödeyen Vakıfbank ve Halkbank da 2022 yılında promosyon tutarlarını artırmış bulunuyor. Emekli maaşını kendi çatısı altına taşıyan banka müşterilerine sadece emekli promosyonları sağlamayan Vakıfbank ve Halkbank, aynı zamanda kolay kredi de veriyor.

Her bankanın emekli müşteri sayısını artırmak için çeşitli hizmetleri bulunuyor. Bu kapsamda bir kamu bankası olması nedeniyle emeklilere oldukça avantajlı hizmetler sunan Vakıfbank ve Halkbank emeklilere sağladığı promosyona ek olarak düşük faizli, uzun vadeli ve esnek geri ödeme planlı emekli kredileri sunmaya başlıyor. Bu krediler ile emeklilerin her ihtiyacına yetişen Vakıfbank ve Halkbank’ın tek şartı ise, emekli maaşını kendi bankalarından almak oluyor.

Vakıfbank ve Halkbank Emekli Promosyon Ödemeleri Başladı

Maaşını üç yıl bankadan alma şartı ile Vakıfbank ve Halkbank’a taşıyacak olan emekliler hem promosyon hem de düşük faizli kredilerden yararlanabiliyor. Maaş tutarına göre promosyon ödemesi gerçekleştiren Vakıfbank ve Halkbank, 2022 yılında emekli aylığı 1.500 TL’ye kadar olan emekli vatandaşlara 500 TL; emekli aylığı 1.500 TL ile 2.500 TL arasında olan emekli vatandaşlara 625 TL; emekli aylığı 2.500 TL ve üzeri olan emekli vatandaşlara ise 750 TL promosyon ödemesi yapıyor. Üstelik taşıma işlemi için şubeye gitmeye de gerek bulunmuyor. Maaş taşıma işlemleri Vakıfbank ve Halkbank’ın dijital bankacılık hizmetlerinden yapılabildiği gibi e-Devlet üzerinden de gerçekleştirilebiliyor.

Vakıfbank ve Halkbank Emekli Kredileri Devreye Girdi

Emekli promosyonlarının ardından emeklilere özel krediler vermeye başlayan Vakıfbank ve Halkbank arka arkaya kredi paketlerini açıkladı. Bu kapsamda Vakıfbank, düşük faizli olmak üzere 50.000 TL’ye kadar kullanılacak kredilerde maksimum 36 ay vade sunarken; 50.001 TL ve üzerinde çekilecek olan krediler için ise azami 24 ay vade sağlayacağını açıkladı. Bunun yanı sıra 3 aylık dönemler veya değişken taksitlerle geri ödeme seçenekleri sunmaya başlamış olan Vakıfbank, emeklilere özel ihtiyaç kredilerinde üç ay geri ödeme erteleme seçeneği avantajını da yarattı. Emeklilere üst limiti 100 bin TL olmak üzere yüzde 1,69’dan başlayan faiz oranları ile kredi vermeye başlamış olan Halkbank ise, yine azami 36 ay olmak üzere değişken ödeme seçenekli krediler vermeye başladığını açıkladı. Ödemeler için aylık eşit taksitli, artan taksitli, azalan taksitli, 3 ayda bir eşit taksitli ve serbest ödeme seçenekleri sunan Halkbank da emeklilere özel kredilerini vermeye başladı.

İlgili Makaleler