GündemKamu Haberleri

Emeklilik Sistemi İçin Yeni Dönem Başlıyor ! Meclis Gündemine Geldi

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren düzenleme Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine geldi. Torba yasa kapsamında Bireysel Emeklilik Sisteminde değişiklik yapılacak.

Emeklilik sitemi kapsamında Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine yeni bir düzenleme geldi. Bu bağlamda torba yasa kapsamında Bireysel Emeklilik Sitemine yeni düzenleme geliyor.

EMEKLİLİK SİSTEMİ HAKKINDA YENİ DÜZENLEME

Hürriyet’ten Noyan Doğan’ın aktardıklarına göre bu tasarı yasalaşması durumunda yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları dövizle BES’e girip, tasarruf edebilecek ve sistemin sunduğu tüm avantajlardan yararlanacak. Yeni emeklilik sistemi kapsamında gurbetçiler döviz üzerinden ödeme yapmak istiyordu bu yasa buna imkan sağlayacak.

Konu ile ilgili olarak emeklilik sistemi kapsamında BES’e giren herkese ödediği katkı payının yüzde 25’i kadar da devlet katkı yapıyor. Devlet, gurbetçilere de katkı yapacak, ancak bu katkı TL değil döviz üzerinden olacak.

Emeklilik Sistemi Hakkında Yeni Düzenleme
Emeklilik Sistemi Hakkında Yeni Düzenleme

Bununla beraber Katkı miktarı da yüzde 25 olmayacak. Meclis’e gönderilen yasa tasarısında katkı konusunda şu yazıyor; “Cumhurbaşkanı yabancı para cinsinden yapılan katkı payı ödemeleri için bu oranı yüzde 10’a kadar indirmeye yetkilidir”. Buradan da anlaşılıyor ki, dövizli BES uygulamasında devlet döviz cinsinden katkı yapacak ve katkı miktarı da yüzde 25’den düşük olacak.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir