EkonomiGündem

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Bekliyor! EYT ‘de Son Durum Nedir? Yeni Gelişme Var Mı?

Emeklilik için çalışma gününü doldurmuş ancak yaş engeline takılan vatandaşlar EYT’den gelecek güzel haberi dört gözle bekliyor. Yeni bir açıklama yapıldı mı? Son dakika gelişme var mı diye araştırma yapan çalışanlar hükümetin konuyla ilgilenmesini talep ediyor. Prim gün süresini doldurmalarına rağmen emeklilik yaşını doldurmayı bekleyen yüz binlerce EYT’li için detaylar haberimizde…

EYT’de Yeni Bir Gelişme Var mı?

“EYT: 1999 yılı öncesinde işe girişte kadınlarda 5 bin prim günü ve 20 hizmet yılıyla, erkeklerde de 5 bin prim günü ve 25 hizmet yılıyla emekli olma şartına sahipti. 8 Eylül 1999’da 4447 sayılı kanunun ilanıyla emeklilik şartlarına üçüncü bir yaş haddi eklendi.” Emeklilikte yaşa takılan milyonlarca vatandaş Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den gelecek haberi bekliyor.

Henüz EYT için bir açıklama gelmedi Ancak emeklilik yaşı kadınlarda 58’e, erkeklerde 60’a yükseltilirken, emeklilik için gerekli prim ün sayısı ise 7 bin güne yükseltildi.

Kılıçdaroğlu’ndan Önemli Açıklama

Bilecik’in Bozüyük Küçük Sanayi Sitesi’nde esnafın derdini dinleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “EYT’lilerin sorununu biliyorum. Bir sosyal güvenlik ekibimiz var. Bu konuyla ilgili çalışıyor. Hiç meraklanmayın. Türkiye’nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur. Bütün sorunları tereyağından kıl çeker gibi çözeceğiz.” ifadelerinde bulundu.

İlgili Makaleler