Gündem

Emlak sektöründe sevindiren gelişme! Sosyal konut projesinin adı bile daire fiyatlarını düşürdü! Satılık daireler 300 bin TL’ye kadar değer kaybetti!

Altın piyasasında ve döviz kurlarında gözlenen değişimler ile birlikte değerlenen hammadde kalemleri hem kiralık hem de satılık dairelerin fiyatlarında rekor seviyelerin kayda geçmesine sebep oldu. Bu durum yeni dönemde kendi evine sahip olmak isteyen vatandaşları hayal kırıklığına uğratırken kiracıları da oldukça zor bir durumda bıraktı.

Son dönemlerde emlak sektöründe gözlenen durgunluk ülke ekonomisine de zarar vermeye başlamışken eylül ayının ortasında ilan edilen TOKİ sosyal konut projesinin satılık daire fiyatlarında indirim yapılmasını sağladığı öğrenildi. Bu durum tüketicileri umutlandırırken sektör temsilcisinden önemli açıklamalar geldi.

FİYAT ARTIŞLARI RESMEN DURDU!

TOKİ 2022 sosyal konut projesi ile birlikte satılık daire fiyatlarının gerileyeceğini öngören hükümet yetkilileri ve sektör temsilcileri yavaş yavaş haklı çıkmaya başladı. 14 Eylül tarihinde tüketicilerin başvurularına açılmış olan sosyal konut projesinin kura dönemi için geri sayım devam ederken emlakçılardan sevindiren açıklamalar gelmeye başladı.

Kiralık ve satılık dairelerin fiyatlarında gözlenen yüksek artışlara ilişkin açıklamalarda bulunan Emlakçı Şerafettin Başaran, şu ifadeleri kullandı: “Kiralık dairelere talep devam ediyor ama fiyatlar halen sahip. Herhangi bir fiyat artışı yok. Sosyal konut projesinin açıklanması ile birlikte fiyatların sabitlendiğini söylemek mümkün. Vatandaşlar şu sıralar kura çekimlerini bekliyor. Bahçelievler bölgesinde kiralık dairelerin ortalama fiyatı 5- 7 bin TL aralığında değişiklik gösteriyor. Hem evin özelliklerine hem de bulunduğu bölgeye göre değişen fiyatlar var. Satılık dairelerin fiyatları ise projenin açıklanması ile birlikte geriledi. 3 milyon TL’den satışa sunulan bir daire projenin açıklanmasından sonra 2 milyon 700 bin TL’ye düştü. Ben hem kiralık hem de satılık dairelerin fiyatlarının sabit kalmasını bekliyorum.”

YABANCI MÜŞTERİLERDEN KİRALIK DAİRE TALEPLERİ!

Emlak sektörüne yönelik önemli bilgiler vermeye devam eden Başaran, sözlerine şu ifadeler ile devam etti: “Genellikle İran, Suriye, Azerbaycan ve Bangladeş gibi bölgelerden kiralık dairelere talep geliyor. Ortadoğu ülkelerinden de büyük ilgi var. Rusya- Ukrayna savaşından ötürü Ukraynalı ve Rus müşteriler de bulunuyor. Sosyal konut projesine ilişkin kura sonuçlarının açıklanması ile birlikte piyasadaki durgunluğun geçeceğini düşünüyorum.”

İlgili Makaleler