Gündem

Emniyetten corona virüsü uyarısı: 112-155-156 haber verin!

Türkiye’de artan corona virüs vakalarından sonra Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Emniyet’ten vatandaşlara uyarılar yapıldı. Vakalardan dolayı tedirgin olan vatandaşlar, corona virüsü dolandırıcılarına karşı dikkatli olmaları gerektiği belirtildi. Emniyet Genel Müdürlüğü yayınladığı uyarı yazısında corona virüsü dolandırıcıları ve benzeri konularla karşılaşanların 112-155-156 haber vermesi istendi.

Türkiye’de corona virüsü sayısı 6 ‘ya yükseldi. Son olarak umreden dönen bir vatandaşta corona virüsü tespit edilmesi nedeniyle vatandaşlar arasındaki endişe de artıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Emniyet bu endişeden yararlanmak isteyen dolandırıcılara karşı vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Aramadan gelenleri içeri almayın

Bakan Koca tarafından yapılan açıklamada, “Sizi 184’ten arayıp bilgilendiriyor, ondan sonra geliyoruz. SABİM-184’ten size telefon gelmemişse test amacıyla geldiğini söyleyenleri içeri almayın. Kötü niyetlilere karşı da tedbirli olalım.” İfadeleri kullanıldı.

Vatandaşlar kolluk birimlerine haber versin

Emniyet tarafından yapılan açıklamada ise, “Koronavirüs risk taraması, ALO 184’ün sizi araması sonrası gerçekleşmektedir. Vatandaşlarımızın iyi niyetlerinden faydalanıp hırsızlık, dolandırıcılık ve diğer suçlara meyilli kişilere karşı vatandaşlarımızın duyarlı olmasını, bu gibi konularla karşılaşan vatandaşlarımızın ivedi olarak kolluk birimlerine 112, 155 ve 156’ya haber vermesini bekliyoruz.” denildi.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir