Personel Alımı

En Az Lise Mezunu Kamu Personeli Aranıyor! İki Ayrı Üniversitede İstihdam Edilecek; Genel Ve Özel Şartları Sağlayan Adaylardan Seçilecek…

Özellikle üniversitelerin personel alımlarına hız verdiği haziran ayı içerisinde iki üniversite daha personel alımı gerçekleştireceğini duyurmuş bulunuyor. Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)’nın 2020 yılında yapılan sınavına girme şartının arandığı üniversite alımlarında en az 50 puan alan adaylar başvurularını gerçekleştirebiliyor.

İki üniversitenin personel alımı gerçekleştireceği, geçtiğimiz gün Resmi Gazete’de yayınlanmış bulunuyor. Bu kapsamda toplamda 60 personel alımı yapacak olan Gaziantep Üniversitesi ve Alparslan Üniversitesi, farklı pozisyonlarda istihdam edeceği yeni personel alımları için düğmeye basıyor. Pozisyona özel farklı şartlar da arayan Gaziantep Üniversitesi ve Alparslan Üniversitesi, kamu personeli genel alım şartlarını da arıyor.

Gaziantep Üniversitesi 42 Personel Alacak

Geçtiğimiz gün personel alımı gerçekleştireceğini duyurmuş olan Gaziantep Üniversitesi, 42 personel arayışı içerisine girmiş bulunuyor. Gaziantep Üniversitesi’nin alacağı 42 personelin; 20’si hasta bakımı ve temizliği personeli, 9’u temizlik destek personeli, 7’si hemşire, 2’si bahçıvan görevlisi, 2’si destek personeli, 2’si ise büro personeli olarak istihdam ediliyor. Başvuruları 20 Haziran 2022 tarihine kadar almaya devam edecek olan Gaziantep Üniversitesi, başvuruları şahsen kabul ediyor. Herhangi bir mülakat ya da sınav yapmayacak olan Gaziantep Üniversitesi, personel alımlarında KPSS puan sıralamasına göre alım gerçekleştiriyor.

Alparslan Üniversitesi 18 Personel Alacak

Bu ay içerisinde personel alımı gerçekleştirecek olan bir diğer üniversite de Alparslan Üniversitesi oluyor. KPSS 2020 yılı sınavından en az 50 ve üzerinde puan alan adayların başvurularını kabul edecek olan Alparslan Üniversitesi, bu yöntemle 18 yeni personel alımı gerçekleştiriyor. Alacağı 18 yeni personelin 11’ini koruma ve güvenlik görevlisi olarak çalıştıracak olan Alparslan Üniversitesi, personellerin 3’ünü basit bakım destek personeli, 3’ünü ise temizlik destek personeli olarak çalıştırıyor. Personel alımlarında kamuya esas olan şartları da arayan Alparslan Üniversitesi, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, 18 yaşını geçmiş, kamu haklarından mahrum bırakılmayan, herhangi bir suça karışmamış olan kişilerin başvurularını kabul ediyor. Erkek adaylar için askerlik şartı da bulunduran Alparslan Üniversitesi, erkek adayların askerlik ile herhangi bir ilişiğinin olmamasını istiyor. Aynı zamanda Alparslan Üniversitesi, personel alımlarında güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması da gerçekleştiriyor.

İlgili Makaleler