Gündem

Enerji Bakanı Dönmez’den elektrik faturası açıklaması! Uzlaştırma fiyatları ile artışların faturaya yansıtılması engelleniyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez elektrik faturaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Konuyla ilgili SETA Vakfı’nın düzenlediği  ‘ Dünya ve Türkiye’de enerji Trendleri’ konulu sempozyumda açılış konuşmacısı olarak bulunan Bakan Dönmez elektrik faturası ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, özellikle ithal kaynaklarda üretim sağlayan santrallerin son zamanlarda girdi maliyetleri olmaya başlamasıyla, “ Devletimiz sübvansiyon uyguluyor ancak son raddede artışları minimum düzeyde yansıtmak zorunda kalıyoruz” diye konuştu.

Fatih Dönmez, “ uzlaştırma fiyatları doğal gaz ve ithal kömür santralleri için megavatsaat başına 2 bin 500 lira olarak belirlendi. Diğer santraller için 1.200 Lira olarak kararlaştırıldı. Böylece santrallerin üretime sorunsuz bir şekilde devam etmesini de temin etmiş olacağız” diye konuştu.

İthal kaynaklarda üretim sağlayan santrallerin son zamanlarda girdi maliyetlerine dikkat çeken Dönmez,

“Olağanüstü bir dönemden geçiyoruz. Bu gibi olağan dışı dönemleri olağan yöntemlerle yönetmek kolay değildir. Bu sebeple, tüketiciyi koruyan geçici önlemlerin alınması elzem hale geldi.” Diyerek konuştu.

Devlet yansıtmak zorunda!

Enerji ve tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez yaptığı açıklamalarına devam ederken,

“oluşan küresel fiyatlar içerideki maliyetleri de zorluyor. Devletimiz büyük oranda sübvansiyon uyguluyor ancak son raddede artışları minimum düzeyde yansıtmak zorunda kalıyoruz” diyerek konuştu.

“EPDK geçen gün elektrik üretim santralleri için azami ücretlerini belirledi. Böylece hem vatandaşlarımızı yüksek maliyetten koruyacağız hem de arz güvenliğimizi sağlayacağız. Uzlaştırma fiyatları doğal gaz ve ithal kömür santralleri için megavatsaat başına 2 bin 500 lira, diğer santraller için bin 200 lira olarak belirlendi. Bu destekle birlikte fiyat artışlarının faturalara yansımasınıda engelleyeceğiz” diyerek konuşmalarını tamamladı.

İlgili Makaleler