Ekonomi

Enflasyon Yüzde 70’e Dayandı; Kamu Bankaları Destek İçin Harekete Geçti! İhtiyaç Kredilerinde Faizler Yüzde 1’e Kadar Yaklaştı!

Artan enflasyon karşısında geçim derdine düşen vatandaşlar, yaptıkları borçları da geri ödemekte zorlanmaya başlıyor. Bunun yanı sıra günden güne artan ihtiyaçlar ve aniden ortaya çıkan masraflar da vatandaşın sırtına yük olmaya başlamışken; vatandaşların imdadına bir kez daha kamu bankaları yetişiyor.

Kamu bankacılık prensibi gereği avantajlı hizmet vermeyi bir ilke haline getirmiş olan Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank, mayıs ayı itibariyle vatandaşların artan ihtiyaçlarına çare olabilmek adına düşük faizli kredi paketlerini sunmaya başlamış bulunuyor. her üç bankanın faiz oranları değişiklik gösterirken; vade süreleri aynı olarak vatandaşlara sunuluyor.

Düşük Faizli Kredilere Talep Artıyor

Vatandaşların faiz oranlarına dikkat etmeye başladığı şu günlerde faiz oranlarını bir hayli düşüren bankalardan biri olan Ziraat Bankası, üç ayrı kredi paketi ile müşterilerinin karşısına çıkıyor. İhtiyaç kredileri kapsamında verdiği kredilerin faiz oranlarını yüzde 1,79 oranından başlatan Ziraat Bankası, bu kredi paketlerini çekilecek olan tutara göre ayırt ediyor. Bu kapsamda Ziraat Bankası’ndan 25 bin TL’ye kadar ihtiyaç kredisi kullanacak olan banka müşterileri, 36 aya kadar taksit yapabilirken; ikinci paketten yararlanarak 25 bin TL ile 50 bin TL arasında kredi kullanacak olan banka müşterileri yine 36 ay; 50 bin TL üzerinde kredi kullanacak olan banka müşterileri ise üçüncü paketten yararlanarak 24 aya kadar taksit yaptırabiliyor. Hem mobil hem de internet bankacılığı üzerinden kredi başvurularını kabul eden Ziraat Bankası, şubelerinden de başvuru almayı sürdürüyor. Bu kapsamda Ziraat Bankası’ndan çekilecek olan 25 bin TL tutarındaki bir kredinin aylık taksit ödemeleri ise, yalnızca bin 4 lira 28 kuruş olarak hesaplanıyor.

Esnek Geri Ödeme Planları Cazip Geliyor

Kamu bankacılığı anlayışı ile hizmet veren diğer kurumlar olan Vakıfbank ve Halkbank, geri ödemelerde sunduğu aylık eşit taksitli, artan taksitli, azalan taksitli 3 ay ödemesiz dönemli aylık eşit taksitli, 3 ayda bir eşit taksitli, son taksit balon ödemeli ve değişken taksitli olarak geri ödemeli seçenekler ile kişiye özel ödeme planları ortaya çıkarabiliyor. Bu kapsama Vakıfbank’ın faiz oranları yüzde 1,55’ten başlarken; Halkbank’ınki ise yüzde 1,89 oranından başlıyor. Taksitlendirmelerde aynı şekilde azami 36 ay vade sunan Halkbank ve Vakıfbank, 125 bin TL’ye kadar olan tüm ihtiyaçlar için kredi veriyor.

İlgili Makaleler