Ekonomi

Enflasyonun Memur Ve Emekli Maaşlarına Etkisi Ne Kadar Olacak? İşte Maaşlardaki Enflasyon Zammı

Toplam aylık enflasyon oranı 2020’nin ilk 4 ayında yüzde 3.16 oranında hesaplandı ve bu değer yüzde 4’ü geçerse maaşlara zam olarak yansıyacak.

2020’nin ilk 4 ayın toplam enflasyon oranı yüzde 3.16 şeklinde hesaplandı ve eğer önümüzde ayda bu değer yüzde 4’ü geçerse, memurlar ve emeklilerin maaşlarında fark alacaklar. Eğer mayıs ve haziran aylarındaki toplam enflasyon oranı yüzde 0.84’ü aşarsa emekliler ve memurlar, bu oluşan makas için maaşlarına fark alacaklar. 2020 yılının ilk altı ayını kapsayacak şekilde memurlar, maaşlarına yüzde 4 zam aldı ve önümüzdeki altı ay için de maaşlarına yine aynı miktarda zam alacak.

MERKEZ BANKASI’NIN TAHMİNLERİ DEĞİŞTİ

Bir yandan da SSK ve Bağkur’dan emekliler de 2020’nin ilk 6 ayındaki toplam enflasyon oranında maaşlarına zam alacak ve eldeki bilgilere bakıldığında ilk 4 ayın getirdiği yüzde 3.16 oranındaki zam kesinleşti. Buna karşılık her ne kadar enflasyon yükselse de önümüzdeki haziran ve temmuz aylarına enflasyonda ciddi bir düşüş gerçekleşeceği bekleniyor. Bu sebeple de Merkez Bankası, enflasyona dair tahminlerini yüzde 8.2 oranından yüzde 7.4’e indirmişti.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler