Gündem

Erdoğan Buna Çok Kızacak! İtirazlara Rağmen NATO Açıklaması Yapıldı!

Bugün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tüm itirazlarına rağmen, önümüzdeki ay gerçekleştirilecek olan NATO toplantısına İsveç ve Finlandiya’nın da katılacağı açıklandı.

Rusya’nın Ukrayna topraklarında gösterdiği işgalci faaliyetlerin ardından kendilerine müttefik arayışı içerisinde bulunan İsveç ve Finlandiya NATO üyesi olmak adına attığı adımları hızlandırmıştı. Bu gelişmelerin ardından Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan İsveç ve Finlandiya’nın olası üyeliklerine karşı çıkmış ve veto edeceğini dile getirmişti.

NATO Zirvesine İsveç ve Finlandiya da Katılacak

Bugün, Davos’ta gerçekleştirilen, Dünya Ekonomik Forumu’nda konuşma yapan İspanya Başbakanı Pedro Sanchez Erdoğan’ı çok kızdıracak bir açıklamaya imza attı. İspanya Başbakanı, önümüzdeki ay İspanya’nın başkenti Madrid’de gerçekleştirilecek NATO zirvesine Finlandiya ve İsveç’in de katılacaklarını açıkladı.

Madrid’de gerçekleştirilecek NATO zirvesinin tarihi 28-30 Haziran olarak açıklandı.

Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliğe destek vermeyeceğini açıklayan Recep Tayyip Erdoğan, söz konusu ülkelerin 30 terör suçlusunu iade etmeye yaklaşmadıkları sebebi ile olası bir üyelik için destek taleplerinin geri çevrileceğini ifade etmişti. NATO’nun bir tam ittifak olduğunun altını çizen Erdoğan, bu iki ülkenin üyeliğe hayır demesi durumunda üye olmayacaklarını söylemişti.

Erdoğan yaptığı açıklamalarda, İsveç ve Finlandiya’nın terör ile mücadele başta olmak üzere Türkiye’nin temel meselelerinde dayanışma göstermedikleri durumda üye olmalarına sıcak bakılmayacağının altını çizmişti.

Temsilciler Yarın Ankara’ya Gelecek

Öte taraftan, Finlandiya Başbakanı Pekka Haavisto konu ile ilgili bir açıklama yaptı. İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği için başvurularında Türkiye’de oluşan endişeleri gidermek amacı ile Ankara’ya bir heyet gönderileceğini açıkladı.

Davos’ta Finlandiya Başbakanı Haavisto tarafından yapılan açıklamalarda, Türkiye ile diyalog halinde olunduğu ve temsil heyetinin yarın Ankara’ya geleceği açıklandı

İlgili Makaleler