GenelGündem

Erdoğan’dan 5G açıklaması: Yüksek yerlilik oranına ulaşmalıyız!

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Kritik bir alan olan mobilde 5G teknolojisinde daha yüksek yerlilik oranlarına ulaşmak mecburiyetindeyiz. dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada 5G teknolojisinin etkileyeceği tüm sektörlerle ilgili kapsamlı bir çalışmayı hızla yürütüp geleceğin teknolojisine bir an önce hazır hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

Erdoğan 5G açıklaması

Önümüzde 5G süreci var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2016 yılında 4,5G ihalesini yaparken kademeli olarak yüzde 30, yüzde 40 ve yüzde 45 yerlilik şartı getirdiklerini söyleyerek yüzde 23 ile henüz bu yerlilik oranlarının çok uzağında olduklarını söyledi.

Yerli 5G teknolojisi altyapısını kurmadan 5G’ye geçemeyiz diyen Erdoğan “Önümüzde 5G süreci var. Kritik bir alan olan mobil teknolojide, 5G’de daha yüksek yerlilik oranlarına ulaşmak mecburiyetindeyiz. Endüstride hızlı bir dönüşümü beraberinde getirecek 5G akıllı şehirler, akıllı ulaştırma sistemleri, akıllı hastaneler gibi nice alanın temel altyapısını oluşturacaktır. Bunun için 5G’nin etkileyeceği tüm sektörlerle ilgili kapsamlı bir çalışmayı da hızla yürütüp geleceğin teknolojisine bir an önce hazır hale gelmeliyiz. 5G konusunda geciktiğimiz her günün ülkemize yıllara sari maliyetinin olacağını aklımızdan çıkarmayalım. Yerli 5G teknolojisi altyapısını kurmadan 5G’ye geçemeyiz. Bunun için tüm kurumlarımızın ve firmalarımızın hızlı etkin ve kararlı bir şekilde hareket etmesi şarttır.” İfadelerini kullandı.

Dijital ortama taşımak önemli

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geliştirdikleri ve güvenli hale getirdikleri mobil altyapı sayesinde elde ettikleri kazanımlardan birinin de önemli bir bölümünü dijital ortama taşımak olduğunu dile getirdi.

e-Devlet en güzel örnek

Erdoğan, e-Devlet uygulaması ile vatandaşlara hizmetleri çok hızlı ve kolay bir şekilde ulaştırabilmenin teknolojik gelişmedeki en güzel ispatı olduğuna söyledi. Erdoğan, ilerlemenin devam ettiğini belirterek, bu alanda 2 yıl gibi kısa bir sürede dünyada 68’inci sıradan 53’üncü sıraya yükseldiklerini bildirdi.

Ülkelerin fiziki savunması kadar önemli

5 binin üzerinde e-Devlet hizmetinden yaklaşık 45 milyon vatandaşın istifade edebildiğini söyleyen Erdoğan, dijital teknolojilerin hızlı geliştiği dönemde bu dönüşümün güvenlik boyutunun en az ülkelerin fiziki savunması kadar önemli hale geldiğini sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki son haber için tıklayınız

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir