Ekonomi

Esnaf Kredilerinde Yeni Düzenleme Yapıldı; Beklenen Limit Artışı Gerçekleşti! Artık İsteyen Esnaf Başvurması Halinde Faizsiz Bir Şekilde…

Esnafların sıklıkla başvurduğu faiz indirimli kredilerde yeni düzenlemeye gidildi. Limit artışı konusunda bir süredir bekleyişte olan esnaf, beklediği müjdeyi Kurban Bayramı öncesinde Ticaret Bakanı Mehmet Muş’tan aldı. Açıklamayı Twitter hesabından yapan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, yeni limiti açıkladı.

Faiz indirimli kredilerde Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un açıklamasına göre limit artışına gidildi. Temmuz ayından itibaren yeni limit ile kredi çekebilecek olan esnaflar, ihtiyaçlarını karşılayabilecek tutara, yeni düzenlemeyle birlikte kavuştu.

Faiz İndirimli Kredilerde Limit Arttı

Esnaflara devlet destekli olarak verilen faiz indirimli kredilerde limit artışı bir süredir esnafın da talep ettiği konular arasındaydı. Konuyla ilgili harekete geçen Ticaret Bakanlığı, esnafın talepleri ve artan hayat pahalılığına karşı esnafı korumak için verilen faizsiz kredi limitlerinde artışa gitti. Dün Ticaret Bakanı Mehmet Muş tarafından duyurulan faiz indirimli esnaf kredilerinde limit artış haberinin ardından yeni limitin ne kadar olduğu da açıklandı. Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un kendi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamaya göre faiz indirimli kredilerde limitler 350 bin TL’ye yükseltildi. Öte yandan Bakan Muş’un konuya ilişkin tweetinde; “Esnafımıza yönelik faiz indirimli kredilerin üst limiti, Bakanlığımızın girişimleri ile 350 bin TL’ye yükseltildi. Esnafımıza hayırlı olsun” ifadeleri yer aldı.

Faiz İndirimli Krediler Rekabeti Kolaylaştırıyor

Esnafın büyük işletmeler ile olan rekabetini kolaylaştırmak ve iş dünyasındaki ani ortaya çıkabilecek olan ihtiyaçları karşılamak adına faiz desteği devlet tarafından sağlanan krediler, Esnaf Kooperatifleri’nin yanı sıra kamu bankaları olan Halkbank, Ziraat Bankası ve Vakıfbank üzerinden de dönem dönem sağlanıyor. Tıpkı KOSGEB kredileri gibi faiz desteği devlet tarafından verilen bu kredilerde esnaf, sadece kredinin ana parasını ödüyor. Bu sayede ortaya çıkan maddi ihtiyacını banka kredileriyle kolaylıkla sağlayabilen esnaf, geri ödemeleri ise, faizsiz bir şekilde ve kendi belirlediği ödeme planı ile kolaylıkla gerçekleştirebiliyor. Bu da faiz indirimli kredilerinin iş dünyasındaki rekabeti kolaylaştırmada katkı sağladığını gösteriyor. Öte yandan Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un açıklamasına göre, faiz indirimli kredilerinin üst limiti 1 Temmuz 2022 tarihi itibariyle 350 bin TL’ye yükseltilmiş bulunuyor.

İlgili Makaleler