Ekonomi

Et ve tavuk alamayanlara, balıkçılardan sevindiren açıklama! Kasa kasa alıp derin dondurucularda muhafaza ediyorlar! Fiyatlar düştü!

Döviz kurlarında ve altın piyasasında gözlenen olumsuz grafikler, gündelik hayat şartlarının da aynı oranda ağırlaşmasına sebep oldu. Geçtiğimiz yılın son çeyreğinde başlamış olan ve yeni dönemde de çok çeşitli faktörler çerçevesinde devam eden zorlayıcı hareketler, başta gıda sektörü olmak üzere hizmet alınan bütün sektörlerde yüksek oranlı zamların gözlenmesine yol açtı. Yapılan tüm maaş iyileştirmelerine rağmen en temel ihtiyaçlarını karşılama noktasında dahi sıkıntıya düşen vatandaşlar, özellikle gıda sektöründe açıklanan zamlar karşısında resmen şaşkınlık yaşadı.

Hammadde fiyatları, akaryakıt fiyatları, tedarik problemleri ve daha pek çok farklı kalemde gözlenen yüksek oranlı zamlar, satışa sunulan gıda ürünlerinin katlanan etiket fiyatlarına sahip olmalarına sebep oldu. Bu durumdan nasibini alan gıda kalemlerinin başında ise et ve tavuk ürünleri geldi. Besicilik problemlerinin de eklenmesi ile nerede ise el değmeyecek rakamlara ulaşan et ve tavuk ürünleri, vatandaşların besin ihtiyaçlarını karşılayamamalarına yol açtı.

Sene sonuna doğru yaklaşırken artmaya devam eden enflasyon karşısında her an yeni zamlar ile duyurulacaklarına ilişkin tedirginlik yaşanmasına sebep olan et ve tavuk ürünleri fiyatları, vatandaşları alternatif gıda seçeneklerine doğru itti. Bu durum karşısında açıklamalarda bulunan balıkçılar, kış aylarına yaklaşılması ile birlikte balık sayısının arttığını ve buna bağlı olarak da fiyatların son dönemlerin en dip seviyelerine inmiş olduğunu belirtti.

4 PALAMUT 100 LİRA!

Artan et ve tavuk fiyatlarına karşı düşüşte olduğu gözlenen balık fiyatları, vatandaşların dikkatlerinden kaçmadı. Uygun fiyatlar karşılığında temel gıda ihtiyaçlarını karşılamak adına balıkçıların yollarını tutan vatandaşlar, düşük fiyat fırsatı karşısında harekete geçti.

Edirne Balık Pazarı’nda satış yapan esnaflardan birisi olan Yusuf Çimen, pahalı olarak bilinen palamutta bolluk yaşandığını ve fiyatların düştüğünü iletti. Çimen, şu an 4 adet palamutun 100 TL’den satışa sunulduğunu ifade etti.

“KASA KASA ALIYORLAR!”

Edirne Balık Pazarı’na gelen vatandaşların uygun fiyatlar karşısında harekete geçtiklerini belirten Çimen, vatandaşların kış hazırlığı kapsamında kasa kasa balık satın aldıklarını ifade etti. “Halkımızı balığa doyuracağız” ifadelerini kullanan Çimen, balıkların derin dondurucuda 5- 6 ay boyunca saklanabileceğini de belirtti.

İlgili Makaleler