Ekonomi

Ev Alacak Olanlara Müjde Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Müjde Geldi: Ayda Sadece 1.359 TL’ye Ev Sahibi Olunacak! Başvurular Başladı…

Ev almanın hayal haline geldiği günümüzde konut fiyatlarının yüksekliği ve banka kredilerinin artan faizleri ile boğuşan vatandaşa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan müjde geldi. Sıfır faize yakın krediler sağlanacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu bankalarına işaret etti.

Geçtiğimiz kabine toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ev alacaklarının hayallerini gerçekleştirebileceği iki ayrı faiz destekli kredi paketi açıkladı. Öte yanan Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bir destek de inşaat sektörüne geldi.

Uygun Faizli Ev Kredilerinde İki Ayrı Paket

İki ayrı kredi paketi ile ev alacak olan vatandaşın destekleneceğini açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son kabine toplantısının ardından; “İlk Evim Konut Finansman Paketi” ve “Genişletilmiş Konut Finansman Paketi” isimli iki destek paketi açıkladı. Yapılan bu açıklamaya göre “İlk Evim Konut Finansman Paketi” kapsamında ilk ve tek konutunu alacak olanlara yönelik birinci el konutlarda (sıfır konut) 2 milyon TL’ye kadar yüzde 0,99 faiz oranı ve 10 yıla kadar vade ile kamu bankalarından kredi sağlanacak. Bu kredi kapsamında birinci ve ikinci el konutların alışında konut değerinin en az yüzde 50’sini 1 Nisan 2022 tarihinden önce açılmış döviz tevdiat hesaplarının yahut hurda altının Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’na satımı ile karşılanması şartıyla verilecek olan “Genişletilmiş Konut Finansman Paketi” ise şartlar aynı olarak, yüzde 0,89 oranında faiz ile sağlanacak. Öte yandan vatandaşlar çekilecek olan kredilerin geri ödemeleri konusunda da bilgilendirildi. Kamu bankalarından kullanılacak olan yüzde 0,89’luk faiz ile 100 bin TL’lik bir ev kredisinin aylık ödemeleri sade 1.359 TL olacak.

Sektöre Desteğe Devam: “İnşaat Sektörüne Özel Kredi Garanti Paketi”

Konut satışlarındaki istikrarlı artışı devam ettirebilmek adına inşaat sektörüne verilen desteği artırdıklarını açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son kabine toplantısının ardından “İnşaat Sektörüne Özel Kredi Garanti Paketi”ni duyurdu. sıfır konut arzında görülen daralmanın önüne geçmek için hazırlanmış olan bu paketin 1 Mayıs 2022 tarihi itibarıyla asgari yüzde 40’ı tamamlanmış ve yüzde 50’si satılmamış inşaat projesi sahibi KOBİ ve KOBİ dışı inşaat şirketlerinin tamamlanmayan inşaatlarını tamamlamaları halinde kullanılabileceği açıklandı. Konuyla ilgili 20 milyar liralık kaynak ayrıldığını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İşletmelerin bu destekten yararlanmak için 1 yıl boyunca konut satış fiyatlarını sabit tutmayı taahhüt etmesinin şart olduğunu bildirdi.

İlgili Makaleler