Gündem

Ev Alacaklara “Yanılgıya Kapılmayın” Tavsiyesi Geldi! Altının Doktoru İslam Memiş Az Önce Açıkladı; 2022 Yılında Altın Fiyatları…

Gerçekleştirdiği tahmin ve öngörülerin tutarlılığı nedeniyle hem küçük ölçekli hem de büyük ölçekli yatırımcıların yakından takip ettiği isimlerden biri olan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın piyasalarının dalgalı seyri hakkında konuştu.

Bir süredir dalgalı bir biçimde seyreden altın piyasalarından tüm emtia piyasasına kadar bütün bir değerlendirme gerçekleştiren İslam Memiş, kripto para piyasalarını da ele aldı. Ev alacak olanlar için de tarih veren İslam Memiş, “Yanılgıya kapılmayın” dedi.

İslam Memiş, Bu Haftayı Değerlendirdi

Her hafta altın ve para piyasalarına dair önemli değerlendirmelerde bulunan İslam Memiş, bu haftaki değerlendirmelerini de gerçekleştirdi. İslam Memiş’in değerlendirmelerinde; “2022 yılı oldukça ilginç bir yıl olacak. Paraların altın ve gümüş yarıştığı bir yıl olacak. Bir bakacaksınız kripto paralar bir bakacaksınız altın yükselecek. Merkez Bankaları sert düşüş ve yükselmelere izin vermeyecek” ifadeleri yer aldı. Küçük yatırımcının parasını koruması için sepet önerisinde bulunan İslam Memiş; “Sepet yapacaksınız. Elinizde 10 bin liranız var. Yüzde 25 ile TL de dururum. 2500 lira ile döviz alırım. 2500 lira ile altın ve gümüş alırım. 2500 lira ile kripto para alırım. Varlığımızı çeşitlendireceğiz” diye konuştu. Yatırımcılık ile oyunculuk arasındaki ayrıma dikkat çeken İslam Memiş; “Akıllı insan kendisi ile konuşur. Diyecek ki ben yatırımcı mıyım oyuncu muyum? Fiyatla işiniz yok miktarla işiniz var. Elindeki gram 10 gram altın 15 gram oldu mu ona bak. Altın fiyatları gram bazında düşmez. Bugün 900 lirayı konuşuyorsun seneye 1500 lirayı konuşacaksın” dedi.

İslam Memiş, Al-Sat Yapanları ve Ev Alacakları Uyardı

Yatırımcıların dikkatli olmasını tavsiye eden İslam Memiş; “Sosyal medyadaki bilgileri alıp al sata başlamak… Bittin mahvoldun. Ben yıl içinde yüzlerce dosyaya bakıyorum. Gram altın geçen yıl 500 lira ile bu yıl 1000 lira. Neye yatırım yaparsanız yapın. Ama uzun vadeli olmalı. Enflasyon ortamında en çok neyin değeri artar? Altın, gümüş, döviz kurlarında yukarı yönlü hareketler devam edecek. Yıl içinde yeni rekorlar göreceğiz. Gram altında 1450 lirayı bekliyorum, gümüşün gram fiyatında 20 lirayı bekliyorum. Kısa vadeli dalgalanmalar olacaktır” diye uyarılarda bulundu. Ev alacaklara da seslenen İslam Memiş; “Eviniz ve paranız hazırsa ev almayı ihmal etmeyin. Gelecek yıllarda kesinlikle emlak fiyatlarının düşeceğini beklemek gibi yanılgının içine girmeyin” açıklamalarını kullandı.

İlgili Makaleler