Ekonomi

Ev Hanımlarına Müjde! Artık Çalışmayan Kadınlarda Maaş Alacak!

Devlet, ev hanımlarına güzel haberi verdi. Artık ev hanımları da maaş alabilecek. Ev hanımlarına devlet PTT ‘den 3900 TL ödeme yapacak. Sosyal bir desteği, ek geliri bulunmayan ve çalışmayan ev hanımlarına için devlet harekete geçti. Peki ev hanımları için 3900 TL destek için başvuru şartları nelerdir?

Devlet eşini kaybeden kadınlara destek sağlıyor. Bu destekten yararlanmak isteyen kadınlar için en önemli şart ise emekli maaşı almaması ve eşinden boşanmamış olması koşuluyor.. Başvuru esnasında yalnızca nüfus cüzdanı gerekiyor. Çalışmayan kadınlara 2 ayda bir 650 TL ödeme yapılıyor. Destekten yararlanmak isteyen vatandaşların, ikamet ettiği bölgedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvuruda bulunması gerekiyor. Ödemeler ise PTT’den yapılıyor, Sosyal Yardım Kartı ile ATM’lerden destek parası çekilebiliyor.

İlgili ödemeden 170 binden fazla kadın yararlanmaya devam ediyor. Çalışmayan, eşini kaybeden ve herhangi bir sosyal güvencesi olmayan kadınlara geçtiğimiz yıl 378 milyon TL’lik ödeme yapıldı.

İlgili Makaleler