EkonomiGündem

Ev Hanımlarına Müjde Geldi ! Emeklilik Hakkı Geliyor

Ev hanımları için çok önemli bir kanun teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisine verildi. Bu kanun teklifi kapsamında ev hanımlarına emeklilik hakkı gelecek. İşte detaylar...

25 yıl evli kalan ev hanımların müjde niteliğinde bir kanun teklifi hazırlandı. Buna göre “Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi” hazırlanarak Türkiye Büyük Millet Meclisine sunuldu.

Evhanımlarını yakından ilgilendiren bu kanun teklifi 30 Aralık 2019 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi komisyonuna geldi.

TBMM’de yayımlanan kanun teklifinin içeriği evhanımlarını heyecanlandırdı. Söz konusu kanun teklifi CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu tarafından hazırlandı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunuldu. Teklif kabul edilerek Plan ve Bütçe Komsiyonu ile diğer komisyonlara 6 Ocak 2020 günü sevk edildi.

Ev Hanımlarına Emeklilik

İŞTE ŞARTLAR

Ev hanımlarını ilgilendiren kanun teklifi kapsamında evliliklerinde en az 25 yılını tamamlayan evhanımları 50 yaşını dolduran evhanımları sigortalılık yönünden belli süreler için borçlanarak yaşlılık aylığı almaya hak kazanmaları amaçlanıyor. Ayrıca evhanımlarının hiçbir şekilde aylık ve gelir almaya hak kazanmamış olmaları gerekiyor.

Ev hanımlarını ilgilendiren bu kanun teklifi kapsamında yeni gelişmeler oldukça okuyucularımızı sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir