Ekonomi

Ev sahibi olmak isteyenler dikkat! Kredilerde değişikliğe gidildi

Kamu bankaları tarafından sağlanan konut kredileri vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Kredi sonrası ev satışlarında artış yaşanırken, bankalar kredi koşullarında değişikliğe gitti. İkinci el konut alacak olan vatandaşlar artık kamu bankalarının kredilerinden 0.74 değil 0.79 olarak faydalanabilecekler.

Türkiye’de corona virüsü salgını sonrası, kontrollü sosyal hayat döneminde kamu bankaları tarafından konut, taşıt, eşya ve tatil kredileri sağlanacağı açıklanmıştı. Bu kapsamda 2 Haziran’da tarihinde kamu bankaları ikinci el konutlar için sunulan 0.74 vade oranı ile kredi verdiklerini duyurdular.

Ödemesiz döne sona erdi

Ancak vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği konut kredisinde şartlar değişti. Birinci el/sıfır konutlar için azami 12 ay ödemesiz dönemli kredi fırsatında bazı bankalar için ödemesiz dönem sona erse de bazı bankalarda 3 ay ödemesiz kredi fırsatı devam ediyor. İkinci el konutlarda ise hem 12 aylık ödemesiz dönem son buldu hem de 0.74 vade oranı 0.79’a yükseltildi.

Yeni yatırımlarla piyasanın canlanması amaçlanıyor

İkinci el konut için sağlanan kredilerde değişikliğe gidilmesinin nedeni olarak gayrimenkul piyasasının yeni yatırımlarla canlanması, ekonomiye katkının artırılması ve tüketicinin deprem riskine karşı yeni evlere talep oluşturması gösteriliyor.

İlgili Makaleler