Gündem

Evi Kentsel Dönüşümde Olan Herkes Bu Bankalara Koşsun; Yüzde 0,82 Oranından Kredi Verilecek! Kentsel Dönüşüm Kredisi Veren Bankalar Hangileri? Üstelik…

Özellikle riskli yapıda oturmak isteyen vatandaşa beklediği müjde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan geldi. Yeni dönemde vatandaşlara kredi desteği vereceğini açıklayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, kentsel dönüşüm kredisi için iş birliğine gittiği bankaları da tek tek açıkladı.

Riskli yapı tayin edilen konut ve meskenlerin bir an evvel topluma yeniden kazandırılabilmesi için harekete geçen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 2022 yılında da kentsel dönüşüm kredileri vereceğini duyurdu.

Kentsel Dönüşüme Kredi Desteği

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı kontrolü ile gerçekleştirilen kentsel dönüşüm kapsamında riskli yapı tayin edilen konutların kentsel dönüşümü için kredi  desteği verilmeye başlandı. Pek çok banka ile bu kapsamda protokol imzalamış olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 6306 sayılı Kanun kapsamında, yapısı riskli olarak tespit edilen gerçek veya tüzel kişilerin krediler aracılığıyla yapılarını sağlamlaştırabilmesi için düğmeye bastı. Bu kapsamda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre; “Konutlarını yeniden inşa etmek isteyen hak sahiplerine, riskli yapılarda en az 1 yıl oturan kiracı veya sınırlı ayni hak sahiplerine, konutu riskli yapı olarak tespit edilen ve farklı bir konut almak isteyen maliklere” kentsel dönüşüm kredisi verileceği öğrenildi.

En Uygun Kentsel Dönüşüm Kredisi Vakıfbank’tan

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı faiz destekli olarak pek çok banka kentsel dönüşüm kredisi vermeye başladı. Bu bankaların başında ise; Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Katılım Bankası, Vakıf Katılım Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası, Garanti BBVA, Türkiye İş Bankası, Akbank, Yapı Kredi Bankası, Odeabank, TEB, ING BANK, QNB Finansbank, Denizbank, Burgan Bank gibi bankalar yer aldı. Ancak, özellikle Vakıfbank, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı faiz destekli kentsel dönüşüm kredilerinde faizleri dibe çekmesi ile vatandaşların en çok tercih ettiği bankalardan biri oldu. Bu kapsamda konutun verimlilik sınıfına göre kredi sunan Vakıfbank, A sınıfı verimlilik tipi konutlar için yüzde 0,88 faiz oranından kredi sağlarken, B sınıfı verimlilik tipi konutlar için yüzde 0,92; standart konutlar için 0,96 oranı ile kredi vereceğini duyurdu.

İlgili Makaleler