Genel

Evlerden su ücreti alınmayacak! Türkiye’de bir ilk olacak

1 Ocak 2021 yılı itibari ile su fiyatlarına yüzde 50 indirim yapılacağını açıklayan belediye başkanı, yeni bir açıklama yaparak 2022’den itibaren evlerden su parası alınmayacağının müjdesini verdi. Belli bir oranda kullanılan suya fatura kesilmeyecek… Bu miktar ise, aile birey sayısına göre belirlenecek ve zaruri ihtiyaçları makul oranda görecek bir miktar olacak. Böylelikle, hiç su faturası ödemek istemeyen vatandaşlar hem su israfından kaçınacak hem de insanın en temel ihtiyacı olan suyu ücretsiz kullanmış olacak. Bu Türkiye’de bir ilk olacak…

SUYA YÜZDE 50 İNDİRİM

Belediye Başkanı Sarı açıklamalarında Akdağ mevkisinden şehre geri kazandıracakları ilave su ile kuyulara ödedikleri elektrik faturasının önemli bir bölümünden kurtulacaklarını hesapladıklarını belirtti ve “Nerede musluk akıyorsa 2021 yılı itibariyle su yüzde 50 ucuz olacak. Suyun ücretinin yüzde 50 indirilmesiyle en ufak bir ekonomik zafiyetin söz konusu olmadığını beyan ediyoruz” ifadelerini kullandı.

BAYRAM GÜNLERİNDE SU ÜCRETSİZ

Konu ile ilgili olarak açıklamalarında son iki yıldır Ramazan ayı ile ardındaki bayram günleri boyunca suyu ücretsiz yaptıklarını hatırlatıp 2022 yılından itibaren de evlerden su ücreti almamayı planladıklarını belirten Mehmet Sarı, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Çalışmak ve başarmak mecburiyetindesiniz” talimatıyla hizmetlerini sürdürdüklerini sözlerine ekledi.

Bununla birlikte Mehmet Sarı açıklamalarının devamında corona virüs salgınında vatandaşlardan salgına karşı uyarılara ve temizliğe önem göstermelerini sürdürmelerini istedi ve vatandaşlara temiz, ucuz su ikram ettiklerini bir virüse dikkat edilmesi gerektiğini bir de dua edilmesini istediklerini ifade etti.

İstanbul’dan memleketi Amasya’ya gelen Mustafa Tigen de belediyenin su ücretlerinde yüzde 50 indirim yapmasından memnuniyet duyduğunu söyledi.

 

İlgili Makaleler