Genel

Eyvah, 10 Yıldır Akbank’ta Hesabı Olan Yandı! O Kurum Devreye Girdi, Her An Hesaba El Konulabilir! Başvuru İçin Son Tarih…

Bankacılık hizmetlerinin kesintisiz bir şekilde devam edebilmesi için devlet, birtakım yasalar ile hem bankayı hem de müşteriyi koruma altına alıyor. Bu yasalardan biriyse, hesaplarda hareketlilik olmayan müşterilerin hesabına el konulmasının önünü açmış bulunuyor.

Müşterilerinin hesaplarına el konulmaması için harekete geçmiş olan Akbank, müşterilerini bu konuda sık sık uyarıyor. Özellikle 10 yılı aşkın bir süredir bankasında hesabı olan müşterilerine seslenen Akbank, yayınladığı duyuru sayesinde konuyla ilgili detayları da gözler önüne sermiş bulunuyor.

Yatırımcı Tazmin Merkezi, 10 Yıllık Hesaplara El Koymaya Hazırlanıyor

27 Şubat 2015 tarih ve 29280 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Yatırımcı Tazmin Merkezi Yönetmeliği, 10 yılı aşkındır hesaplarında hareket olmayan vatandaşların birikimlerini tehlikeye atıyor. Söz konusu yasanın 24. maddesine göre; “Yatırım hizmetleri ve faaliyetlerinden kaynaklanan her türlü emanet ve alacaklar ile bunlara bağlı faiz, kar payı ve diğer getiriler, hesap sahibinin yaptığı en son talep, işlem veya herhangi bir şekilde verdiği yazılı talimat tarihinden, yatırım fonu ve değişken sermayeli yatırım ortaklıkları için ise tasfiye tarihinden başlayarak on yıl içinde talep ve tahsil edilmemesi halinde zamanaşımına uğrar ve Yatırımcı Tazmin Merkezine (YTM) gelir kaydedilir” ibaresi, 10 yıl içerisinde hiç işlem görmemiş hesaplardaki paranın YTM’ye devredileceği anlamına geliyor. Bu maddeye karşı müşterilerini korumak için harekete geçmiş olan Akbank ise, konuyla ilgili duyurusunu yayınlamış bulunuyor.

Akbank, Müşterilerini Uyarıyor

10 yıl içerisinde hiç işlem görmemiş hesaplarda yer alan paraların YTM’ye devredilmesinden önce harekete geçmiş olan Akbank, müşterilerini uyardı. Konuyla ilgili müşterilerinin hesaplarında hareketlilik sağlaması talebinde bulunan Akbank, resmi web sitesi içerisinde yer alan sorgulama ekranını devreye soktu. Akbank’ın resmi web sitesinde yer alan sorgulama ekranına adı ve soyadını yazan herkesin kolaylıkla sorgulama yapabileceğini duyuran Akbank, 10 yılı aşkın süredir hesabında herhangi bir hareketlilik olmayan müşterilerini dilekçe verme konusunda uyardı. Devir işleminden önce en yakın Akbank şubelerine verilebilecek olan bu dilekçe sayesinde YTM’ye devir işleminin durdurulabileceği Akbank’ın duyurusu sayesinde öğrenildi. Öte yandan devir işlemi öncesindeki kar ve diğer tüm gelirler için YTM’nin hak sahibi olduğu Akbank tarafından müşterilerine hatırlatan bir diğer husus oldu.

İlgili Makaleler