Gündem

Faizsiz Konut Kredilerinde Seçenek Artıyor! Önce Kamu Bankaları, Şimdi İse SGK Faizsiz Konut Kredisi Vermeye Başlıyor! Sadece Belirli Şartları Taşıyanlar…

Bir süredir vatandaşın sıcak gündemleri arasında olan faizsiz konut kredilerinde bir atak da Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’ndan gelmiş bulunuyor. Belirli şartları taşıyan vatandaşlara kamu bankaları aracılığıyla faizsiz bir şekilde sağlayan SGK, aynı zamanda geri ödemeleri de kira öder gibi taksitlendirebilmek için yaptığı mevzuat yenilikleri aracılığıyla ev alma hayali olan vatandaşın imdadına hızır gibi yetişiyor.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı’nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan faizsiz konut kredi paketleri, vatandaşlarda büyük bir yankı uyandırmış bulunuyor. Bu atılıma benzer bir atılım gerçekleştiren SGK ise, faizsiz konut kredilerinde daha düşük taksitler ile sıfır ev alabilmeyi garantileyen yeni bir düzenleme ile aşağıdaki kapsamda yer alan vatandaşlara sesleniyor.

SGK Faizsiz Konut Kredisinden Yararlanma Şartları Neler?

SGK tarafından sadece belirli kapsamda yer alan vatandaşlara sunulan faizsiz konut kredileri kapsamında vatandaşların ev alabilmesi kolaylaştırılmış bulunuyor. Üstelik SGK’nın sıfır faizli konut kredisinden sadece hak sahipleri değil, hak sahiplerini vefatı halinde hak sahiplerinin eş, çocuk, anne ya da babaları da yararlanabiliyor. Başvuruların doğrudan Ziraat Bankası’na gerçekleştireceği faizsiz konut kredisinden yararlanabilmek için ise, “Harp veya vazife malulü olmak; harp veya vazife malulü sayılmaları durumunda sınıf veya görev değiştirerek çalışmaya devam eden kamu personelleri; 684 sayılı KHK kapsamındaki 15 Temmuz Gazileri” fayda sağlayabiliyor. Bu kapsamda yer alan vatandaşların ölümleri halinde ise, yine hak sahipleri krediden yararlanabilmek için başvuru gerçekleştirebiliyor.

SGK Faizsiz Konut Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır?

SGK faizsiz konut kredisinden yararlanmak için belirlenmiş olan kapsamda yer alan kişinin sadece tek bir hakkı bulunuyor. TOKİ evlerinde bu desteği sağlayan SGK, uygun görülmesi halinde TOKİ kapsamı dışındaki evlerde de bu kolaylığı yaratıyor. Bu kapsamda yer alıp almadığını öğrenmek isteyen vatandaşların ise, e-Devlet Kapısı içerisinden “TOKİ Kampanya Hak Sahipliği Belgesi” ya da “Hak Sahipliği Belgesi” veya “Faizsiz Konut Kredisi Hak Sahipliği Müstahaklık Bilgisi Sorgulaması” gibi sorgulamalar ile hak ediş belgelerine ulaşması mümkün hale getirilmiş bulunuyor. Kişiler bu belgelerden birini aldıktan sonra Ziraat Bankası’na giderek bu haklarından yararlanabiliyor.

İlgili Makaleler