Gündem

FED’in 50 Baz Puan Faiz Artırımı Kararının Ardından Selçuk Geçer Konuştu! “Boşa Dolar 17 Demedik…” Her An Her Şey Olabilir!

Gerçekleştirdiği tahminlerinin tutarlığı ile her an takip edilen ünlü ekonomistler arasına adını yazdırmayı başarmış olan Selçuk Geçer, geçtiğimiz gün Amerikan Merkez Bankası FED’in son faiz kararının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Bu kez faiz artırımında çıtayı yükselten FED, 25 baz puan değil, 50 baz puan birden faiz artırımına gitmişti. Konuyla ilgili ilk kez konuşan Selçuk; “Boşa dolar 17 demedik” dedi.

Her hafta geçmiş piyasa işlem haftasına dair önemli açıklamalarda bulunan Ekonomist Selçuk Geçer, bu kez 3-4 Mayıs tarihlerinde gerçekleşen FED’in faiz belirleme politikasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Hem FED’in rakamlarını hem de TÜİK’in açıkladığı Nisan ayı enflasyon rakamlarının doları getirdiği noktaya dikkat çeken Selçuk Geçer, geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdiği tahminlerini hatırlattı.

Selçuk Geçer, Dolar 30 TL Olacak Demişti

Geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdiği dolar tahminleri ile tüm dikkatleri üzerine çeken isimlerden biri olan Selçuk Geçer, ilk olarak dolardaki yıl sonu çıtasını 20 TL’ye yükselmişti. Ardından FED’in faiz artırımı politikasını belirlemesi ve enflasyonun giderek artmasından sonra açıkladığı dolar tahmininde revizeye giden Selçuk Geçer, bu kez “Dolar 30 TL’yi görecek” demesi ile herkesi korkutmuştu. Doların bir süredir 14 TL bandında sabit bir şekilde seyretmesi sonucu Selçuk Geçer’in yanıldığı düşünülmeye başlanmıştı ki, FED’in 50 baz puan faiz artırma kararı ve TÜİK’in yüzde 70’lik enflasyon verisini açıklamasının ardından dolarda yeniden hareketlilik başladı. Geçmişte gerçekleştirdiği dolar tahminlerini hatırlatarak önemli açıklamalarda bulunan Selçuk Geçer, haklı çıktığını yineledi.

Selçuk Geçer, Dolar İle İlgili Yeni Değerlendirmelerde Bulundu

Bu haftaya oldukça hareketli başlayan dolar, düşüş trendini ardında bırakarak hızla yükselişe geçti. FED’in baskılaması bir yandan yüksek çıkan enflasyonun da etkisiyle hızla değer kazanan dolar, bugün itibariyle TL karşısında yeniden 15 TL seviyesine yaklaştı. Bu konuyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan Selçuk Geçer, geçmişte tahmin ettiği dolar seviyelerini de hatırlatarak, Twitter hesabından bir paylaşım yaptı. Selçuk Geçer’in yaptığı paylaşımda; “Dolar 22 kaçınılmaz, dolar 17 her an. Boşa dolar 17 demedik… Dolar 14.95” ifadeleri yer aldı.

İlgili Makaleler