Eğitim

Flaş İddia ! Okulların Açılış Tarihi 21 Eylül’e Ertelendi

Bilindiği gibi okulların açılması 31 Ağustos olarak planlandı. Bunun yanı sıra yeni bir iddia gündeme geldi ve okulların tam açılışının 21 Eylül olacağı ifade edildi.

Yaz tatilinde olan öğrenciler okulların açılışının yaklaşmasıyla heyecanlanmaya başladı. 2020 – 2021 eğitim ve öğretim döneminin ne zaman başlayacağı okulların açılışının ertelenip ertelenmeyeceği merak konusu oldu.

OKULLARIN AÇILIŞI 21 EYLÜL

Daha önce 31 Ağustos’ta açılması planlanan okulların yeni bir plana göre tam açılışının 21 Eylül’de açılacağı iddia edildi. Konu ile ilgili olarak Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya bugünkü yazısında yeni planlama kapsamında 17 Ağustos günü özel okullar açılışını online, yani uzaktan eğitim olarak başlatılacak, tam açılışını 21 Eylül tarihinde gerçekleştirecek. Bu durum 31 Ağustos’ta açılması planlanan devlet okulları için de geçerli olacak.

Ayrıca devlet okullarının da 31 Ağustos’ta online, yani uzaktan eğitim ile başlayacak, 21 Eylül’de de geçmişte olduğu gibi normal eğitim sistemine geçeceği ifade edildi.

Bu gelişme kapsamında okullara bu süre içinde hazırlık yapma ve yeni sisteme adapte olması için zaman tanımak amacı gündeme geldi. Sağlık Bakanlığı’nın yanı sıra Bilim Kurulu’nda bu alanda görevli bilim insanlarıyla da konunun görüşüldüğü vurgulandı.

İlgili Makaleler