Ekonomi

Garanti BBVA İstanbul, İzmir ve Antalya’da icralık gayrimenkul satışına başladı! Yatırım yapmak isteyenler için bir bina, arsası ile birlikte 45 milyon TL’den satışa sunuldu!

Eylül 2021 tarihinde yukarı yönlü hareketler sergilemeye başlayan ve beraberinde diğer döviz kurlarının yanı sıra altın piyasasını da olumsuz etkileyen dolar kuru, aralık ayının ortasına gelindiğinde para ve altın piyasasında tarihi seviyelerin kayda geçmesine sebep oldu. Bu durum Merkez Bankası tarafından verilen kararlar ile engellenmeye çalışılırken bankanın yapmış olduğu faiz indirimi müdahaleleri, olumlu gelişmelerin yaşanması konusunda yetersiz kaldı.

Para ve ekonomi piyasalarında gözlenen yukarı yönlü hareketler ile birlikte gündelik hayatın ekonomik koşulları giderek ağırlaşırken ilgili durumdan etkilenerek üst seviyelere ulaşan hammadde fiyatları hem ikinci el hem de sıfır gayrimenkullerin her kesimden vatandaşın bütçesini zorlayan fahiş rakamlara ulaşmasına neden oldu. Yeni dönemde de emlak sektörünün yükselen fiyatlarına şahitlik edilirken bu duruma çözüm Garanti BBVA’dan geldi.

Sektöründe önde gelen isimlerinden olan ve yıllardır hem mevcut müşterileri hem de potansiyel müşterileri için avantajlı kampanyalar geliştiren Garanti BBVA, yeni dönemin en büyük problemlerinden birisi olarak gösterilen yüksek gayrimenkul fiyatlarına karşı, uygun fiyatlı icralık gayrimenkul satışı hizmeti ile karşılık verdi. Bu kapsamda Intengo isimli platform ile anlaşmaya varan banka İstanbul, İzmir ve Antalya illerinde bulunan icralık gayrimenkuller için yeni ihaleler düzenlediğini bildirdi.

GARANTİ BBVA ANTALYA İHALELERİ

Intengo platformu ile anlaşmaya varan Garanti BBVA, ilgili platform üzerinden düzenlemiş olduğu bir ihalede Antalya ilinde bulunan 518 metrekarelik kullanım alanlı bir binayı satışa sunmuş olduğunu bildirdi. İhale başlangıç bedelini 7 milyon TL olarak belirleyen banka, ihale katılım bedelini ise 280 bin TL olarak açıkladı.

GARANTİ BBVA İSTANBUL İHALELERİ

İstanbul ilinin Maltepe ilçesinde bulunan 250 metrekarelik asma katlı bir dükkanı Intengo üzerinden teklife açmış olduğunu belirten Garanti BBVA, ihale başlangıç bedelini 13 milyon TL, ihale katılım bedelini ise 520 bin TL olarak açıkladı.

GARANTİ BBVA İZMİR İHALELERİ

İzmir’in Karabağlar ilçesinde bulunan bir binayı arsası ile birlikte satışa sunmuş olduğunu belirten Garanti BBVA, 1794 metrekarelik gayrimenkul için verilebilecek olan minimum fiyat teklifini 45 milyon TL, ihaleye katılabilmek için yatırılması gereken katılım bedelini ise 1 milyon 800 bin TL olarak bildirdi.

İlgili Makaleler