Ekonomi

Gelir Belgesine Ya Da Yüksek Kredi Notuna Hiç Gerek Yok! Bu Yöntemle Herkes Kredi Çekebiliyor; Üstelik…

Bankacılık sektörünün en çok kullanılan hizmetlerinden biri olan krediler, başvuru yapan kişilerin belirli kriterleri sağlaması koşulunda veriliyor. Geri ödemeler açısından kendisini garanti altına almak isteyen bankalar, geri ödemeleri garanti edebilen yani gelir belgesi sunan ya da geri ödeme performansını gösteren kredi notu yüksek olan vatandaşlara kredi veriyor. Ancak, bazı bankalar bu konuda istisnai krediler sağlayabiliyor.

Türkiye’nin lider kamu bankalarından biri olan Vakıfbank, sadece gelir belgesi sağlayan ya da kredi notu yüksek olan vatandaşlara kredi ödemesi gerçekleştirmiyor. Aynı zamanda kredi çekerken herhangi bir mal veya mülk ipoteği gösterebilecek olan vatandaşlara da kredi veriyor. Bu sayede ev hanımı gibi düzenli geliri olmayan vatandaşlar, ipotek usulü ile ihtiyaç kredilerinden kolaylıkla yararlanabiliyor.

Kredi Notunun Düşüklüğü Kredi Çekmeye Engel Olmuyor

İpotek usulü verilen kredilerde vatandaşlara en büyük sağlanan avantaj, kredi notunun hiçbir önem teşkil etmemesi oluyor. Yani ipotek usulü kredi veren bankalar, başvuru yapan kişinin kredi notunu önemsemiyor, sadece ipotek edilecek olan malın ekspertiz değerini değerlendirme kriteri olarak alıyor. Bunun yanı sıra ipotek usulü kredilerde gelir belgesi şartı da çoğu banka tarafından aranmıyor. Dolayısıyla düzenli bir gelire sahip olmayan kişilerin sorunsuz bir şekilde çekebileceği kredi yöntemlerinden birisi de ipotek usulü krediler oluyor. Vakıfbank da ipotek usulü kredi veren bankalar arasında yer alıyor.

Üst Limit Ekspertiz Değeri İle Belirleniyor

36 aya kadar vade ile birlikte ipotek usulü sağlayan Vakıfbank; 50.000 TL’ye kadar olan kredilerde azami 36 ay, 50.001 TL ile 100.000 TL olan kredilerde azami 24 ay, 100.001 TL ve üzerinde olan kredilerde ise azami 12 ay vade seçeneği sunuyor. Sadece uzun vadeler ile değil, esnek geri ödeme planlarıyla da müşterilerini destekleyen Vakıfbank, 3 aylık dönemler veya değişken taksitlerle geri ödeme seçenekleri sağlıyor. Kredinin limitini ipotek alınacak gayrimenkulün ekspertiz değerinin belli bir oranı ile sınırlayan Vakıfbank, ipotek usulü kredilerde aynı zamanda hayat sigortalı ya da hayat sigortasız olarak farklı faiz oranı sağladığı iki seçenek ile müşterilerinin karşısına çıkıyor.

İlgili Makaleler