Gündem

Gemlik depremi sonrasında uzman Naci Görür’den çarpıcı açıklamalar!

Bugün sabah saatlerinde Gemlik’te yaşanan deprem İstanbul’da da birkaç ilde hissedildi. Gemlik depremi sonrasında gözler Marmara depremine çevrilirken Yer Bilimci Naci Görür’den ilk açıklamalar geldi.

Gemlik depremi sonrasında Naci Görür’den ilk açıklamalar geldi. Naci Görür Gemlik’te gerçekleşen deprem üzerine sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalar yaptı. Açıklamalarında Gemlik için önlemlerin alınması gerektiğini vurgulayarak zemininin de sağlam olmadığını belirtti. Şimdi Kuzey kolda deprem bekliyoruz diyen Naci Görür neler demek istedi? İşte tüm detaylar…

Naci Görür’den çarpıcı ifadeler!

Gemlik depremi sonrasında sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleşen deprem hakkında açıklamalarda bulunan Naci Görür; “Arkadaşlar, Bursa, Mudanya Kumyaka’nın biraz açıklarında 5,1 deprem oldu. Bu deprem belli ki çok insanı telaşlandırmış. Deprem muhtemelen Zeytinbağı Fayının Gemlik Körfezi içindeki kısmında. Bu fay KAF’ın güney kolunun bir parçası. Güney kol yavaş hareket eden ama stres biriktiren bir fay zonu.

1999 depremlerinde tahmin ediyorum stres kaybına uğradı. Biz şimdi depremi kuzey kolda bekliyoruz. Şu an bir sıkıntı görmüyorum ama Gemlik’te önlem alınarak bu yerleşim alanı deprem dirençli hale getirilmelidir. Bu kentimizin yeri çok tehlikelidir ve doğrudan Gemlik fayının üzerindedir. Geçmiş olsun” ifadeleri ile Gemlik için acilen önlem alınması gerektiğini vurguladı. Zemininin de çok sağlam olmadığını vurgulayan Görür Gemlik’in önlemleri hakkında yerleşim alanı dirençli hale getirilmeli dedi.

AFAD’ın deprem hakkında ki açıklamaları!

Gemlikte bugün saat 5.1 büyüklüğünde ardından da 4.5 büyüklüğünde gerçekleşen depremler hakkında AFAD;

“Marmara Denizi, Gemlik Körfezi’nde (Bursa Mudanya açıkları) meydana gelen 5.1 ve 4.5 büyüklüklerindeki depremler sonrasında an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Ekiplerimiz teyakkuz halindedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız.” ifadelerini kullanarak açıklamalar yaptı.

 

İlgili Makaleler