Ekonomi

Girişimcinin Dostu KOSGEB Devrede; 50 Bin TL’lik Hibe Açıklandı! Faizsiz Kredi İsteyene İse 100 Bin TL Hemen Hazır! Başvurular…

Yeni hibe programlarıyla girişimcileri buluşturmaya devam eden Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) bu kez mobilya imalatı yapan üreticileri destekleyeceği hibe programı hazırlamış bulunuyor.

Hibe programının aynı sıra aynı şekilde mobilya imalatı gerçekleştiren kişilere faizsiz bir şekilde kredi de sağlayan KOSGEB, hibe için üst limiti 50 bin TL olarak belirlemişken; faizsiz kredi için üst limiti 100 bin TL olarak belirlemiş bulunuyor.

Mobilya Üretenlere Veriliyor; Dükkan Açma Şartı Bulunuyor

Yeni hayata geçirdiği “Mobilya İmalatı Hibe Desteği” kapsamında sadece C-31 türündeki mobilyaları üreten kişilere hibe sağlayacak olan KOSGEB, hibe programı kapsamında 50 bin TL’ye kadar hibe veriyor. Ancak, KOSGEB hibesinden yararlanılmasının temel şartı kapsamında hedef kitlesini mobilya imalatçısı olup da dükkan açacak olanlar olarak belirlemiş bulunuyor. KOSGEB’ten konuyla ilgili gerçekleşen açıklamada ise; “Destek, fabrikalarda kendi ürettiği mobilyaları satmak için bir dükkân açmak isteyen vatandaşlara verilmektedir. KOSGEB’den mobilya imalat desteği kredisini almak isteyen girişimci bireylerin, öncelikle hangi türden mobilya üretimi yapacağına karar vermesi gerekmektedir” ifadeleri yer alıyor. Aynı zamanda daha fazla nakde ihtiyacı olan mobilya üreticilerine de destek sağlayan KOSGEB, 50 bin TL hibeye ek olarak faizsiz bir şekilde 100 bin TL’ye kadar da kredi sağlıyor. KOSGEB’in bununla ilgili açıklamasında ise; “Ancak, daha fazla desteğe ihtiyacı olanlar, aynı başvuru yöntemiyle geri ödemeli faizsiz kredi seçeneklerini değerlendirebilir. Alınabilecek geri ödemeli faizsiz kredi üst limiti ise 100 bin TL’dir” ifadeleri yer alıyor.

Genç Girişimciler Aynı Zamanda Vergi Muafiyetinden Yararlanabiliyor

Hibe programlarına her geçen gün bir yenisini daha ekleyen KOSGEB, hibelerden yararlanacak olan vatandaşlardan benzer şartları yerine getirmesini istiyor. Özellikle KOSGEB Girişimcilik Sertifikası olmayan kimseye hibe vermeyen KOSGEB, bu sertifikayı ise, bu 32 haftalık eğitimi başarıyla tamamlayanlara sağlıyor. Bu sertifikaya sahip olan kişiler, verilen hibenin şartlarını sağlaması halinde hibe programından yararlanabiliyor. Aynı zamanda genç girişimcileri çok sık destekleyen KOSGEB, çeşitli hibe programlarının yanı sıra genç girişimcilere 75 bin TL’ye kadar vergisiz ve faizsiz bir şekilde kredi de veriyor. 29 yaşına kadar olan kişilerin yararlanabileceği KOSGEB genç girişimci hibe ve kredi paketleri kapsamından yararlanan genç girişimciler aynı zamanda Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından sağlanan 3 yıllık vergi muafiyeti desteğinden de yararlanabiliyor.

 

İlgili Makaleler