Gündem

6,8’lik Elazığ Depreminde Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 39 Oldu

24 Ocak saat 20:55’te doğa ana uyandı ve sarsıntısı çok can yaktı. 6,8 şiddetinde meydana gelen depremde çok sayıda bina yıkıldı. Binin üzerinde vatandaşımız yaralanırken çok sayıda vatandaşımız da hayatını kaybetti. 

Dün akşam Sürsürü Mahallesi’ndeki Dilek Apartmanı enkazında sürdürülen çalışmalardan bir kötü haber daha gelmişti. Çalışmalar kapsamında bir vatandaşımızın daha cansız bedenine ulaşılmıştı. 

39 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Enkaz altında ise halen 2 kişinin olduğu ifade edilirken kurtarma ekipleri çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Söz konusu çalışmalar AFAD koordinasyonunda 21 farklı kamu kurumu, sivil kurum ve kuruluştan personeller ile gerçekleştiriliyor. Arama kurtarma çalışmalarında 3 bin 829 personel, 22 arama kurtarma köpeği, 568 kara aracı ce 5 hava aracı yer alıyor. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamalarında şimdiye kadar 45 vatandaşımızın enkaz altından sağ bir şekilde kurtarıldığını belirtti. Korkunç depremde 39 kişi de (Elazığ 35, Malatya 4) hayatını kaybetti. Deprem sonrası hastanelere başvuran 1607 vatandaşımızdan 1516’sı taburcu edildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir