Gündem

Başvuranlar dikkat! TOKİ 100 bin konut projesi için kura tarihi açıklandı mı?

2019 yılı içerisinde düşük gelirli vatandaşlar için 100 bin konut projesini hayata geçirdiklerini müjdeleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarından sonra Aralık ayında projeye başvuru yapılmaya başlanmıştı. İzmir, Ankara, İstanbul, Trabzon, Gaziantep gibi toplam 81 ilden alınan proje başvuruları ile ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı toplam 1 milyon 137 bin 982 kişinin ev sahibi olma hayaliyle başvurularını tamamladıklarını duyurmuştu. Başvuranlar arasından konut sahibi olma hakkını kazananlar ise kura yöntemi ile belirlenecek.

Kura çekimi ne zaman yapılacak?

Düşük gelirli vatandaşların ev sahibi olması için 240 ay taksitle ödeme planlaması ile çok sayıda rağbet gören TOKİ 100 bin konut projesinin kura çekim tarihi merakla bekleniyor. Projeye başvuru yapan vatandaşlar gün içinde “toki kura çekimleri ne zaman?” sorusunun cevabını internet sayfalarında arıyorlar. Depreme dayanıklı, mahalle kültürünün yaşatılacağı ve yatay mimari esasıyla inşa edilecek sosyal konutlar için kura çekiminin Şubat ayı içerisinde yapılması bekleniyor. Tam tarihin ise önümüzdeki günler içinde açıklanacağı düşünülüyor.

En çok başvuru İstanbul’dan

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının açıklamalarına göre 100 bin konut projesine en çok başvuru İstanbul’dan geldi. İstanbul’dan 375 bin 953, İzmir’den 75 bin 288, Gaziantep’ten 69 bin 686, Bursa’dan 56 bin 142 ve Ankara’dan 18 bin 38 kişi başvuruda bulunduğu bildirildi. Depreme dayanıklı olarak yapılması planlanan konutlar için toplam başvuru sayısı ise 1 milyon 137 bin 982.

TOKİ tarafından noter huzurunda yapılacak olan kuranın çekişil tarihi ile ilgili resmi bir açıklama gelmedi.Haber sitemizi ve mobil uygulamamızı takip ederek TOKİ hakkında güncel bilgilere ulaşabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir