Gündem

CHP’den TÜİK’e ve Hükümete Tek Haneli Enflasyon Eleştirisi

Türkiye İstatistik Kurumu gün içerisinde enflasyon rakamlarını açıkladı.Uzun bir aradan sonra tek haneli olarak açıklanan enflasyon rakamlarına CHP’den tepki geldi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu yazılı olarak yapmış olduğu basın açıklamasında, yapılan zamları hatırlattı ve zam yağmuru devam ediyor ancak Türkiye İstatistik Kurumu’na göre enflasyon oranı tek haneye düşmüş eleştirisi yer aldı. 

CHP’DEN ENFLASYON RAKAMLARI ELEŞTİRİSİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu enflasyon konusunda yapmış olduğu açıklamasında yıl boyunca yapılan zam oranlarını hatırlattı. Bu konudabir yılda doğal gaza yüzde 57, elektriğe yüzde 56, benzine ise yüzde 32 zam yapıldığını ifade eden CHP’li Vekil Aykut Erdoğdu enflasyonun tek hane gösterilmesinin nedenini IMF’nin isteği doğrultusunda, kamu çalışanlarına yapılacak zamların enflasyon hedeflerine göre yapılmak istediğini ifade etti. 

“Zam yağmuru devam ediyor ama Türkiye İstatistik Kurumuna göre enflasyon tek haneye düşmüş. İşçi, memur ve emeklilere düşük zam için tek hane aldatmacası sahnede. Enflasyon ne olursa olsun açıkladıkları yüzde 5 hedefine göre ücret artışı, ücretlilerin alım gücünde büyük gerilemeye neden olur.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu açıklamasının devamında ayrıca TÜİK’in bu hesaplamalarınında değişeceğini enflasyonun yeniden yükseleceğini ifade etti.

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir