Gündem

Coronavirüs yüzünden ölenlerin sayısı artıyor! Çin’deki Türklerin tahliye uçağı havalandı!

Çin’de virüs nedeniyle ölümler artıyor. Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla yayılmaya devam eden ölümcül virüs nedeniyle Çin’deki vatandaşların tahliye çalışmaları başladı. TSK’ya bağlı kargo uçağı ile tahliye edilecek olan vatandaşların 342’ü Türk, 7’si Azerbaycan, 7’si Gürcü ve 1’i Arnavut olmak üzere toplam 49 kişi olduğu açıklanmıştı. Çin’e ulaşan tahliye uçağına 6 kişinin kendi isteğiyle vazgeçmesinin üzerine 42 kişi Türkiye’ye gelmek üzere yola çıktı. ‘Koca Yusuf’ Operasyonuyla Çin’den Türkiye’ye yapılan tahliye ile ilgili Milli Savunma Bakanlığı açıklama yaptı.

Uçak Wuhan’dan ayrıldı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından twitter üzerinde yapılan açıklamada “Türk ve dost ülke vatandaşlarını Sağlık Bakanlığı personelinin gözetiminde güvenli şekilde teslim alan uçağımız dönüş için Çin’in Vuhan (Wuhan) kentinden havalandı” ifadeleri kullanıldı.

6 kişi vazgeçti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ‘da operasyonla ülkeye getirilmesi planlanan 6 kişinin kendi isteği ile vazgeçtiğini dile getirerek, “Yolu açık olsun. 6 kişinin Türkiye’ye dönmekten kendi rızasıyla vazgeçmesiyle toplamda 42 yolcu uçağa alındı. Sağlık kontrolünde hiçbir yolcuda hastalık belirtisine rastlanmadı.” açıklamasını yaptı.Operasyonla Türkiye’ye getirilen 42 kişinin 14 gün boyunca Ankara’da kullanılmayan bir hastanede karantina altında tutulacağı öğrenildi.

Giderek yaygınlaşıyor

Öte yandan Çin’de virüsü kontrol altına almak gittikçe zorlaşıyor. Ülkede giderek yaygınlaşan coronavirüs yüzünden can kaybı 259’a çıktı. Çin geneli corona virüsüyle enfekte olan 11 bin 791 hasta bulunduğu bildirildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir