Gündem

Cumhurbaşkanı Kararı ekinde yerli otomobilin 20 yıl içerisinde yapılması öngörüldüğü ortaya çıktı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz gün yerli ve milli olarak tanıttığı otomobil için fabrikasının Bursa’ya kurulacağı ve yaklaşık 4 bin 300 kişinin istihdam edileceğini söylemişti. 2022 yılı sonuna doğru piyasaya çıkacağı iddia edilen yerli otomobil hakkında 27 Aralık 2019 tarihli resmi gazetede Cumhurbaşkanı Kararı ele alındı.

1945 sayılı Cumhurbaşkanı Kararının ekinde yerli otomobil için yatırım süresi belirtildiği görüldü. Kararda, belirtilen sürenin 13 yıl artı yarısı kadar süre tanındığı yani, yatırım süresinin 20 yıl içerisinde yapılacağı öngörüldüğü belirlendiği ortaya çıktı. 

Daha erken yapılacağı söylense de neden bu kadar uzun bir zaman verildiği kafalarda soru işareti bırakırken, akıllara ‘’Yerli otomobilimiz 2020 yılında yolarda’’, ‘’Yerli uçağımız göklerde’’ sloganları ile geçmiş dönemlerde ki seçim vaatleri geldi.

26 Aralık 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan 1945 sayılı Cumhurbaşkanı Kararının ekinde, şu ifadeler yer alıyor;

Yatırımın Nitelikleri

Madde 2

Ç) ‘’Başlangıç tarihinden itibaren 13 yıl olup, yatırımın öngörülen sürede gerçekleştirilmemesi halinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı (Bakanlık) tarafından bu sürenin yarısı kadar daha ek süre verilir’’ ifadesi yer alıyor.

Yayınlanan resmi Cumhurbaşkanlığı Kararını görüntülemek için burayı tıklayınız

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir