Gündem

Deprem İle Sarsılan Elazığ Bir Felaket Daha Yaşadı ! İşte Yaşananlar

Elazığ’daki depremin üzerinden 1 hafta geçti ancak Elazığlı vatandaşlar bir kez daha felaket yaşadı. Dün gece başlayan sağanak yağmur ile birlikte depremzedelerin çadırlarını su bastığı, çadırların kullanılamadığı ve odunların oslanmasından dolayı ısınmada sorun yaşandığı belirtildi.

“RESMEN BELEDİYE SINIFTA KALDI”

Ataşehir Mahallesindeki çadır kentte ailesiyle birlikte kalan bir vatandaş kadırı su bastığından dolayı çocuklarını başka bir yere götürmek zorunda kaldığını ifade etti ve şu ifadeleri kullandı:

“Benim 7 yaşında engelli çocuğum var. Bacanağımın hanımı kanser hastası, ne yapacağız? Battaniyeler döşekler hep şu içinde bunlarda nasıl insan kalacak? Resmen belediye sınıfta kaldı. Buraya çadır kuruyorsun ama kurduğun zaman bir alt yapı yap.”

“ÇADIRLARIN İÇİ SOĞUK, GELİP BAKAN YOK”

Başka bir depremzede ise kendilerine çadır verilmediğini ve komşularının çadırında kaldıklarını belirterek şöyle konuştu:

“Çadırlarda kimsede kalmadı soba yok, içi soğuk, gelip bakan bile yok o yüzden kullanamıyoruz. Her hangi bir bilgilendirme yapılmadı. Sabah fotoğraflar çekildi, kim çekti niye çekti, onu bile bilmiyoruz, taşıyalım diyoruz ama nereye taşıyacağız bilmiyoruz.”

“ODUNLAR HEP ISLANDI”

Depremzedelerden başka bir vatandaş ise geceyi ayakta bekleyerek geçirdiklerini ifade etti. Ayrıca depremzede vatandaş şu açıklamalarda bulundu:

“Çocukların giyecekleri kalmadı. Yetkililerden herhangi bir açıklama yok, yetkiyi muhtara vermişler ama muhtarımız da ayrımcılık yapıyor. Sobayı ısıtmaya çalışıyoruz. Odunlar hep ıslandı, kömürü kurutmaya çalışıyoruz”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir