Gündem

Emeklilere Faizsiz Kredi ve 3 Maaş Avans Başvurusu Yapılan Bankalar İle Emekli Maaşı Avansı Detayları!

Emekli maaşı ile geçinmek her geçen gün zorlaşırken emekliler bir umutla 10 maaş faizsiz kredi müjdesi gelmesini bekliyor. 

SGK SSK Bağkur Emeklisi Emeklilere Faizsiz Kredi Müjdesi Geldi! 

Emeklilik hakkı kazanmış ve emekli olmuş ancak emekli maaşı bağlanmamış olan emeklilere faizsiz kredi ve 3 maaş faizsiz avans ödemesi yapılıyor. 

SSK, SGK ve BAĞKUR emeklileri için 3 maaş ödeme ve 10 maaş kredi olanağı için aranılan tek şart ise kişinin emekli maaşı bağlanması için başvuru yapmış olmasına rağmen 90 gün içerisinde maaşının bağlanmamış olması şartı. 

90 gün içerisinde başvurusu yapılmasına rağmen emekli maaşı bağlanmayan emekliler yazılı dilekçe ile başvuruda bulunarak 10 maaş faizsiz kredi ya da 3 maaş faizsiz avans çekebilecek. 

Sosyal Güvenlik Kurumu SGK üzerinden yapılan başvurularda örnek vermek gerekirse emekli maaşı 2 bin 20 lira olarak bağlanan bir emekli isterse 6 bin 60 TL tutarında 3 maaş faizsiz avans yada 20 bin 200 TL tutarında 10 maaş faizsiz avans çekebilecek. 

Emekliye Faizsiz Kredi Ne Zaman Verilecek Son Dakika! 

Emeklilere faizsiz kredi konusunda yukarıda yer alan imkanın tüm emeklilere yayılması planlanıyor. 

Bankalar ile yütürülen ortak protokol çalışmaları sonucunda hükümet ile bankalar arasında ortak anlaşma zemini sağlanabilirse emekliler maaş aldıkları banka şubeleri üzerinden 3 maaş faizsiz avans ya da 10 maaş faizsiz kredi kullanma imkanı elde edecekler. 

Özellikle de son yıllarda artan ekonomik sıkıntılar nedeni ile geçim sıkıntısı yaşamaya başlayan emekliler söz konusu kararın bir an önce çıkarılmasını istiyor. 

Emekliye Faizsiz Kredi Sözü Ne Zaman Verildi?

Konu ilk olarak 2015 yılında gündeme gelmiş ve o dönemde başbakanlık koltuğunda oturan Ahmet Davutoğlu emeklilere 10 maaş faizsiz kredi sözü vermişti. 

Tam o dönemde patlak veren ekonomik kriz ve global ekonomik sorunlar ne yazık ki çalışmanın rafa kaldırılmasına neden olmuştu. 

Emeklilere Faizsiz Kredi Hangi Banka Veriyor?

Şu anda ne yazık ki tüm bankalarda faizle kredi verilmekte olup emekliye faizsiz kredi imkanı sadece emekli maaşı başvurusu yapan ve maaşının bağlanmasını bekleyen emeklilere verilmektedir. 

Kamuilanları.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir