Gündem

Emlak ve Emlak Yönetimi Mezunlarından Atama Talebi

Emlak ve Emlak Yönetimi önlisans bölümünden mezun olan meslek elemanları bir yıldır atama bekliyor. Bilindiği gibi Çevre ve şehircilik Bakanlığına bağlanan milli emlakta her iki ilçeye 1 memur düşüyor. Eğer ilçenizde memur yoksa diğer ilçeye dilekçe yazılıyor. Vaktiniz dilekçe cevabını beklemeye el vermiyorsa işinizi yapmak için diğer ilçedeki memura ulaşmak durumunda kalıyorsunuz. Dolayısıyla mezunlar  “tapunun da zaten bize ihtiyacı var ” görüşündeler.

İşte kamuilanlari.com olarak bizlere gönderilen, Emlak ve Emlak Yönetimi önlisans mezunlarının atama taleplerine dair yetkililere seslendikleri mektup:

“T.C. Devlet Personel Başkanlığı‘na Emlak ve Emlak Yönetimi önlisans programından mezun olmuş meslek elemanı niteliğine sahip arkadaşlarımız ile oluşturduğumuz çalışma grubumuzla liyakat esası ile atanma mücadelemize hız kesmeksizin devam ediyoruz. Bizler ilgili kurumlara bölümümüzün kapsamını ve mezunlarımızın yetkinliğini anlatmak üzere büyük çalışmalar yapmaktayız.

Eğitim sistemimize kamuda istihdamın niteliğini artırmak üzere eklenmiş bir bölüm mezunu olarak kurumların işleyiş yapıları sonucu farkedilmemiz zaman almaktadır. Bir çoğumuz Stajlarımızı tapu ve kadastro müdürlükleri, belediyeler ve Milli Emlak’ta tamamladık. Bölümün geleceği için siyasilerle ,yetkili isimlerle üniversite hocaları ile istişareler yaptık.İşimizi kazanıp mesleğimize sahip çıkmak adına yoğun çaba sarfediyoruz.Görüşmelerimiz neticesinde kurumlardan sözler aldık.

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü, Milli Emlak Genel Müdürlüğü ve yerel yönetimlerden kadrolu ve sözleşmeli personel isteğinden payımıza düşeni almak hali hazırda 23 bine yakın mezun vermiş Emlak ve Emlak Yönetimi içinde bir moral ve sevinç oluşturacaktır.

Kurumların memnuniyetini kazanmış ,sonuç alınmış kurumunların derin hazinesine değer katabilmiş arkadaşlarımızın referans olarak kabul edilmesi,aldığımız eğitimin yetkinliğimizin , diplomamızın geniş kapsamını önsöz olarak görmenizi temenni ediyoruz. Tüm muhataplarımız gibi siz değerli kamu yöneticilerimizden de liyakata ve dolayısı ile biz Emlak ve Emlak Yönetimi mezunlarına,mesleğimize bir adım atabilmek üzere destek olmanızı rica ediyor, Çevre Şehircilik bünyesinde bulunan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ,Milli Emlak Genel Müdürlüğü ve yerel yönetimlerin talepte bulunduğu personel ihtiyacının Devlet Personel Başkanlığı tarafından onaylarmasını talep ediyoruz. Mutlu haberler almak üzere iyi çalışmalar dileriz.”

#EmlakVeEmlakYönetimineAtama etiketi ile twitterda şuan Türkiye gündemindeler. İşte o iletilerden bazıları:

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir