Gündem

Erdoğan açıkladı: Yalan söylüyor

AK Parti MKYK toplantısında konuşaqn Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ceren Özdemir ve Londra’da yapılan temasları ele alldı.

ABD Genel Başkanı Donald Trump ile yaptığı görüşmeye değinem Erdoğan, bazı konularda ortak bi yol bulunmamış olsada ABD ile ilişkilerin devam ettiğini ve bağların kopmadığını söyledi. Batı’nın ikiyüzlü davrandığını ifade eden Erdoğan, bu konuda Trump’ın daha dürüst olduğunu belirtti.

Macron yalan söylüyor

MKYK üyelerine Londra’daki temaslara  ilişkin bilgi veren Erdoğan, Türkiye’nin tezlerini muhataplarına açık bir şekilde anlatıldığını,Türkiye aleyhine bir karar alınmasını önlenildiği ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron’la yapılan görüşme hakkında ise Macron’un yüzüne bütün yanlışlarını iletildiğini belirtti.

Erdoğan konuşmasının devamında, ”Macron’un yüzüne bütün yanlışlarını ilettim. Macron’a açıkça ‘yalan söylüyorsun’ dedim. Yüzüne gerçekleri söyleyince de gülüyor adam. Macron yüzümüze karşı başka, arkamızdan başka konuşuyor. Bize ‘haklısınız’ diyor, dışarı çıkıp başka şeyler söylüyor” dedi.

 ”Bizzat takipçisi olacağım”

 Toplantıda Ordu’da canice öldürülen Ceren Öxdemir’in “Doğum günümde beni unutmayın, bana hediye almayın. Sadece doğum günümü kutlayın” sözlerinin aktarılması üzerine Erdoğan genç kızın ailesini aradı. Ceren’in babasıyla konuşan Cumhurbaşkanı konuyu bizzat kendisinin takip edeceğini ve ihmallerin araştırılarak gereken her leyin yapılacağının sözünü verdi.

Ceren Özdemir cinayeti

Ordu’da, evinin önünde bir saldırgan tarafından karnından ve göğsünden bıçaklanan Ceren Özdemir (20) ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Özdemir’in katili Özgür Arduç yakalandı ve suçunu itiraf etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir