Gündem

Erken Emekli Olabilecek 45 Meslek Grubu SGK Tarafından Açıklandı

Sosyal Güvenlik Kurumu erken emekli olabilecek meslek sayısında değişikliğe gitti. Daha önce uygulamada olan mevzuatta güncelleme yapan SGK erken emekli olabilecek 45 meslek grubunu duyurdu. 

Kurum tarafından yapılan açıklamada yer alan 45 meslek grubuna dair tablo ve bu mesleklerin çalışma durumlarına ilişkin bilgiler şu şekilde;

SGK ERKEN EMEKLİ OLABİLECEK 45 MESLEK GRUBUNU AÇIKLADI

Çalışma hayatında yer alan ve yıpranma hakkı gözetilerek erken emeklilik sağlanan meslek sayısı 45 oldu. SGK tarafından yapılan düzenleme kapsamında çok sayıda işçi meslek grupları ile memur personel meslek grupları erken emekli olunabilecek listeye dahail edildi. Daha önceden de listede yer alan meslek gruplarına yeni mesleklerinde eklenmesi oluşan listede yer alan bazı çalışma alanları şunlar oldu. 

Kurşun-arsenikte, cam fabrika ve atölyelerinde, cıva üretiminde, madenlerde, çimento ve kok fabrikalarıyla termik santrallerde çalışanlar ile yeni eklenen röntgen teknisyeni, ağız-diş radyoloji uzmanı, ihtiyat pilotları erken emekli olabilecek. Bunun yanında yeni düzenleme esasına göre tehlikeli ve ağır işlerde çalışanlara yıpranma hakkı 360 güne karşılık 60 veya 90 gün ilaba ediliyor. Madencilikte bu süre 180 güne ulaşıyor. Bu vatandaşların emeklilikleri için bu süreler prim olarak eklenirken yaştan düşüyor. 

İşte Erken Emekli Olabileceklerin Listesi

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir