Gündem

Flaş Gelişme! Ömür Boyu Nafaka Sona Mı Eriyor?

AK Parti‘nin hukukçu kurmaylar ve Adalet Bakanlığı‘nın birlikte hazırlamış olduğu 2. Yargı Paketi‘nde birçok konuya ilişkin düzenlemeler getirilse de en büyük merak konusu nafa ile icradan çocuk teslimine ilişkin konu olmuştu. Bu düzenleme ile birlikte ömür boyu nafaka ile icra yoluyla çocuk teslimi uygulamasına son verilecek olup, düzenleme tekrar yılbaşından önce Meclis gündemine gelecek.

Eğer bu düzenleme hayata geçirilirse, ömür boyu nafaka uygulamasına son verilecek. Nafaka bağlanması için evlilik süresi, kadının yaşı, gelir durumu, çocuk olup olmadığı, tarafların kusur oranı gibi kriterler dikkate alınacak. Nafakanın evli kalınan süre ile sınırlandırılması, ancak bu sürenin iki senenin altında olmayacağı öne sürülüyor. İki seneye kadar olan evliliklerde nafaka süresi iki sene, bu sürenin üzerindeki evliliklerde ise evli kalınan süre kadar nafaka ödenmesi tartışılıyor.

NAFAKA BAZI DURUMLAR İÇİN SINIRSIZ

Düzenlemenin şartlarının yanısıra kadının yaşı, çalışamayacak durumda olması gibi şartlar söz konusu ise nafakada süre sınırı olmayacak. Bu durumdaki kadınlar ömür boyu nafaka alabilecek. Evliliği sebebiyle işinden ayrılmak zorunda kalan ve bir daha o işine dönmesi mümkün olmayan kadınların nafakası da süresiz olacak.

CEZA İNFAZ SÜRELERİNDE DE İNDİRİME GİDİLİYOR

2. Yargı Paketi‘nde ceza infaz sürelerinde de indirime gidiliyor. Ancak terör, cinsel suçlar, uyuşturucu ticareti ve mükerrer suçların kapsam dışı tutulması öngörülüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında geçtiğimiz günlerde 2. Yargı Paketi konusunda bir toplantı yapılmış, Erdoğan’ın toplantıda bazı uyuşturucu suçlarında ceza indirimine gidilmesine itiraz ettiği belirtilmişti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir