Gündem

Gaziler Torba Yasa ile Yapılan Düzenleme Dolayısıyla Erken Emekli Olamayacaklar

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, TBMM’de yapmış olduğu konuşmasında torba yasa ile yapılan yeni düzenlemeye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bu düzenleme ile terörle mücadele kapsamında gazi unvanını almış vatandaşlarımızın da etkilendiğini ifade eden Mehmet Ali Çelebi, gazilerin bundan sonra erken emekli olamayacaklarını ifade etti. 

GAZİLER ERKEN EMEKLİ OLAMAYACAKLAR

Torba yasa ile yapılan bir düzenleme ile engelli vatandaşlar için askerlik öncesi primlerin silindi. Bu düzenleme sonrası ise gaziler, askerlik ya da gazilik öncesi sigorta giriş primleri silinince erken emeklilik haklarını kaybettiler. Bu kapsamda terörle mücadelede yaralanarak gazi olanlardan, çalışabilir durumda bulunanlar, yapılan yasal değişiklik sonucu emekli olamayacaklar. 

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi yapılan bu düzenlemeye ilişkin açıklamalarda bulundu. Mehmet Ali Çelebi konuya ilişkin ifadelerinde gazi olan vatandaşların emeklilik yaşlarının 60’a ulaştığını ifade etti. Bu konuda hükümeti sert bir dille eleştiren CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi bu yanlıştan dönün dedi.

“Her malul gazi, aynı zamanda engelli bir vatandaşımız olduğundan, engelli oranlarına göre devletimizin özürlü vatandaşlara sağladığı erken emeklilik hakkından yararlanıyordu. Ancak torba kanun ile yasada değişiklik yapılınca gazilerimizin askerlik ya da gazilik öncesi sigorta giriş ve primleri silindi.”

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir