Gündem

KYK Kredi Borçlarına Yeni Yapılandırma Geliyor ! Borçlar Erteleneblir

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) borçlarının yapılandırılmasına ilişkin çalışma başlatıldı. Bu çalışma kapsamında ükümet tarafından milyonlarca üniversiteliye el uzatılacak ve bu konu hakkında Bakan Albayrak 2020 özelinde çalışma yapıldığını ifade etmişti.

Sabah Gazetesinden Hazal Ateş’in aktardıklarına göre hükümet tarafından KYK borçlarına ilişkin yaklaşık 5 milyon üniversiteliyi ilgilendiren 6-7 milyarlık bir paket üzerinde çalışılıyor. 2020 itibarıyla yaşama geçirilecek paket kapsamında farklı formüller üzerinde çalışılıyor. Bu borçlara ilişkin faizlerin silinmesi ya da yapılandırılması, taksit sayısının arttırılması ihtimaller arasında yer alıyor.

BAKAN ALBAYRAK AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak Malatya’dan Trabzon’a birçok ilde KYK borçlarıyla ilgili gençlerden talep gelmesi üzerine çalışma başlattı. Bakan Albayrak, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda müjdeli haberi verdi. Albayrak yaptığı açıklamalarında “KYK ile ilgili, gençlerimizle ilgili bir çalışma yapıyoruz; üniversiteden mezun olmuş arkadaşların borçlarıyla ilgili, yani bu konuda bir iyileştirme noktasında inşallah” ifadelerine yer vermişti.

YAPILANDIRMA OLACAK

Bu açıklamanın ardından “borçlar nasıl yapılandırılacak? Faizler silinecek mi? Ana para duracak mı?” gündeme geldi. Bakanlık uzmanları tarafndan yürütülen çalışma kapsamında birkaç formül üzerinde çalışılıyor. Konu ile ilgili olarak yürütülen çalışma kapsamında birkaç formül üzerinde çalışılıyor.

Ayrıca öğrencilerin borçları etleme imkanı da bulunuyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir