Gündem

Meteoroloji’den Önemli Uyarı Geldi: Havalar Soğuyacak ! Kar Yağışı Geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından son değerlendirmeler kapsamında bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada Batı kesimlerinin parçalı bulutlu diğer yerlerin ise az bulutlu ve açık geçeceği ifade edildi.

BUZLANMA GÖRÜLECEK

Ayrıca açıklamada Marmara ile iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi beklendiği belirtildi. Konu ile ilgili olarak İç Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Doğu Anadolu’nun kuzey kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği ifade edildi. 

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. 

SICAKLIKLAR HIZLA DÜŞECEK

Ypılan açıklamada Yunanistan’da bugün başlayan yağışlı hava yarından itibaren Trakya ve çevresini etkisi altına alacağı yurt genelinde Salı gününden itibaren hava sıcaklıklarının hılza düşeceği belirtildi. Bunun yanı sıra soğuk hava kapsamında kar yğışlarının da etkili olması beklendiği vurgulandı. Ege Bölgesinde yarın kuvvetli fırtına beklendiği ifade edilirken İstanbul’un hafta sonundan itibaren yağışlı bir haftaya gireceği belirtildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir