Gündem

Meteoroloji’den Önemli Uyarı ! Soğuk ve Yağışlı Hava Geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bir açıklama yapılarak yurt genelinde Çarşamba gününden itibaren fırtına, kuvvetli sağanak ve kar beklendiği ifade edildi. 

TÜM YURDU ETKİSİ ALTINA ALACAK

Yapılan açıklamada Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava Çaşamba gününden itibaren kuzeybatı kesimlerinden başlayarak yurdu etkisi altına alacak.

Yapılan açıklamada Marmara, Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde Çarşamba günü yağış görüleceği akşam saatlerinden itibaren Trakya’da karla karışık yağmur ve kar görüleceği ifade edildi. Bunun yanı sıra Marmara, Ege ve Akdeniz’de kuvvetli sağanak şeklinde olacağı öngörülüyor.

Hafta ortasına kadar mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklenilen hava sıcaklıklarının, önce Balkanlar sonra Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemlerle birlikte, yurt genelinde 10-15 derece azalması, gelecek hafta başına kadar mevsim normalleri altında seyretmesi bekleniyor.

Ayrıca Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada rüzgarın Çarşamba günü Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu ile Karadeniz’in iç kesimlerinde Perşembe günü Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun doğusu ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneybatı (lodos) yönlerden fırtına şeklinde eseceği belirtildi.

Soğuk ve yağışlı hava Pazar günü yurdu terk edecek. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir