Gündem

Meteoroloji’den Şiddetli Yağış Uyarısı Geldi ! Ani Sel ve Su Baskını Olabilir

Son değerlendirmeler kapsamında Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bir açıklama yapılarak ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu olacağı ifade edildi.

KUVVETLİ YAĞIŞ GELİYOR

Bunun yanı sıra açıklamada Marmara, Ege, Batı Akdeniz kıyıları ile Eskişehir, Bolu ve Düzce çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği ifade edilerek yağışların akşam saatlerinde Balıkesir’in batı kıyıları (Edremit, Ayvalık, Burhaniye, Havran, Gömeç) ile Çanakkale’nin Yenice ilçesinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı vurgulandı.

Tüm bunların yanı sıra söz konusu açıklamada sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi beklendiği belirtildi.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı ifade edilen açıklamada hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği rüzgarın genellikle güney ve güneybatı, doğu ve güneydoğu kesimlerde kuzey ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi beklendiği ifade edildi.

YAPILAN UYARILAR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamadaki uyarılarda şu ifadelere yer verildi:

“Yağışların; akşam saatlerinde Balıkesir’in batı kıyıları (Edremit, Ayvalık, Burhaniye, Havran, Gömeç) ile Çanakkale’nin Yenice ilçesinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmketedir.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir