Gündem

Namıdiğer Robin Hood bu kez Elazığ’da! Gizemli hayırsever deprem mağdurlarını sevindirdi!

Elazığ’ın Sivrice ilçesinde meydana gelen ve yıkıcı etkileri olan 6.8’lik depremden sonra tüm Türkiye deprem bölgesine desteklerde bulundu. Çok sayıda ilden gelen battaniye, çocuk bezi, mont ve bot gibi yardımlardan farklı olarak bu sever gizemli bir hayırsever bölgede deprem mağdurlarına zarf içinde bin lira ve gıda kolileri dağıttı. İstanbul’un birçok semtine giderek yoksul insanlara yaptığı yardımlar yüzünden Robin Hood olarak anılan hayırsever bu kez Elazığlıların yüzünü güldürdü.

Bakkal borçlarını ödedi

Elazığ’da şehir merkezindeki Sürsürü Mahallesi ile birçok köyde 500 dar gelirli aileye yardımda bulunan hayırsever, bakkal borcu olan ve uzun süredir borcunu ödeyemeyen vatandaşların borcunu kapatarak çocuklara da 200 lira dağıttı. Hayırseverin borçları kapattığı marketin sahibi Metin Balaban konuyla ilgili olarak, Bir hayırsever depremzedelerin borçlarını vermek için marketimize geldi. Marketimiz de veresiye defterimizi açıp ‘Borçları ödemek istiyorum’ dedi. Hesabımızı yaptık, 3 esnafa olan birçok kişinin borçlarını kapattı. Ayrıca depremzede vatandaşların evlerine gidip yardımda bulunmuş. Allah ondan razı olsun.” açıklamasını yaptı.

Cahide Erdağ için hayvan yardımında bulundu

Robin hood depremde damadını, eniştesini ve komşusunu kaybeden Cahide Erdağ için de, 5 küçükbaş, 3 de büyükbaş hayvan aldı. Kendisine yapılan bu yardım karşısında açıklama yapan Erdağ “Hayırsever vatandaş buraya geldi. Zarfın içinde para verdi, yiyecek-içecek yardımında bulundu. Bana 5 koyun, 3 tane dana verdi.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir