Gündem

Resmi Gazete’de yayımlandı! TPAO, 7 İlde petrol arayacak

PETROL HANGİ İLLERDE ARANACAK? 
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına (TPAO), 7 ilde 9 petrol arama ruhsatı verildiği belirtildi. Verilen karara göre; TPAO’ya Edirne, Çanakkale, Tekirdağ, Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman ve Şanlıurfa il sınırlarında yer alan toplam 9 saha için geçerli olmak şartı ile petrol arama yapabilmeleri için ruhsat verildi.

VERİLEN RUHSAT 5 YIL GEÇERLİ OLACAK

Verilen ruhsat kapsamında, yüzölçümleri 14 bin 455 hektarla 61 bin 671 hektar arasında değişiklik gösteren sahalar için verilen ruhsatlar 5 yıl boyunca geçerliliğini koruyacak. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik, petrol ve sıvılaştırılmış petrol gazı (LPG) sektöründe faaliyet gösterecek 21 şirkete lisans verilmişti. Petrol piyasasında faaliyet gösterecek 2 firma madeni yağ ve 1 şirkete ihrakiye teslimi lisansı verildi. LPG piyasasında bulunan 1 şirket dağıtıcı lisansı alırken, 3 şirketin dağıtıcı lisansının iptal edildiği belirtildi.

TÜRKİYE’NİN ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından elde edilen ruhsat sahalarında uzun soluklu arama ve sondaj faaliyetlerini sürdürüyor. Bakanlık, “Varsa bulacağız” diyerek faaliyet gösteren, Fatih ve Yavuz sondaj gemilerinin Doğu Akdeniz’de aramalarının devam ettiğini vurguladı.

BAKAN AÇIKLADI! 2020 HEDEFLERİNİ DUYURDU 
Aramaların bölgede bir gerginlik değil, barış ve istikrar unsuru haline gelmesini isteyen Bakanlık, milli gemilerle 2020’de 5 kuyu açacağını belirtti. Bunun yanı sıra petrol ve doğal gaz aramacılığında aktif bir strateji izleyeceklerini bildirdi. Denizlerde hidrokarbon arama faaliyetleri kapsamında 2023’e kadar 26 sondaj yapılmasını planlıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir